Foto: unsplash.com

Tak ako to teda je? Čo si v skutočnosti myslia muži?

Už od nepamäti sa ženy vždy snažili rozlúštiť jednu z najväčších záhad ľudstva: čo si asi tak muži môžu myslieť. Zdá sa vám, že sú muži komplikovaní? Možno máte pravdu, v niektorých prípadoch sú. Ale veľakrát nie až tak, ako ženy, takže nemá zmysel nad tým dlho premýšľať či to analyzovať. Niekedy je to v podstate celkom jednoduché.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto sú niektoré z vecí, ktoré si muži myslia, no málokedy ich povedia nahlas.

#1 „Prosím, objednaj si dezert.“

Mnoho dievčat sa pred opačným pohlavím snaží vyzerať čo najlepšie, takže na spoločnej večeri si zvyčajne objednajú iba šalát a pokiaľ príde reč na dezert, nasleduje jednoduchá odpoveď: “Nie, ďakujem, ja sladké nejem.“ Lenže, milé dámy, v mnohých prípadoch to vôbec nie je pravda a muži to vedia. Boli by oveľa radšej, ak by ste sa nehrali na niečo, čím nie ste. Možno si hovoríte, že predsa o nič nejde, je to len obyčajný koláč, no aj také drobnosti dokážu povedať veľa.

#2 „Neboj sa urobiť prvý krok.“

Ľudia to majú tak nejak zaužívané, že muž je ten, kto by mal vždy urobiť prvý krok. Ale prečo by to nemohla urobiť aj žena? Každý muž chce, aby ste vedeli, že je to úplne v poriadku, ba dokonca z vás vďaka tomu vyžaruje sebavedomie, ktoré sa mužom páči.

unsplash.com

#3 „Si nádherná, tak sa prestaň sťažovať.“

Ak chce žena na sebe niečo zmeniť, nemala by to robiť kvôli mužovi, ale v prvom rade kvôli sebe. A navyše, všetky „nedostatky a chyby“ vidia väčšinou len ženy. Muži si stále myslia, že všetko na vás je jednoducho nádherné presne také, aké to je.

#4 „Elegantné oblečenie vždy porazí to vyzývavé.“

Ženy sa snažia bojovať so ženskými zbraňami a preto, keď príde na výber outfitu, znie im v hlave čudná formulka: čím vyzývavejšie, tým lepšie. V skutočnosti však majú muži radšej, ak sa žena dokáže obliecť pekne a elegantne – hlboké výstrihy vôbec nie sú potrebné. Ak je žena oblečená elegantne, majú pocit, že jednajú s pravou dámou.

#5 „Kompliment neublíži.“

Opäť, ľudia to tak majú vsugerované vo svojich hlavách, že to muž dáva komplimenty žene a nie opačne. No verili by ste, že kompliment poteší muža presne rovnako? Prečo niekedy aj žena neocení, ako je napríklad oblečený, aký je vtipný, milujúci, starostlivý alebo čokoľvek iné? Nestojí to nič povedať niekomu pár milých slov a predsa to dokáže urobiť tak veľa.

#6 „Buď sebavedomá.“

Mužom sa páčia sebavedomé ženy. Tak to je. A možno ak aj patríte k tým tichším či utiahnutejším, je čas trošku vystúpiť z radu a použiť svoj hlas. Nebojte sa pred mužom ozvať, nebojte sa byť vtipná, nebojte sa povedať presne to, čo si myslíte. Naozaj, nepokazíte tým vôbec nič.

unsplash.com

#7 „Páči sa nám, keď hráte neprístupné, no každý má svoje hranice.“

Poučka, ktorú ste sa naučili už pravdepodobne v škôlke: ak chcete, aby sa z vás muž išiel zblázniť, hrajte sa na neprístupnú. Pravda je taká, ako ste si mysleli – mužom sa to páči, veď predsa len, sú to lovci. Ale je tiež dobré poznať hranice, pretože ani mužom sa nechcú takéto hry hrať donekonečna.

#8 „Viac záleží na tom, čo je vo vnútri, než na tom, čo je vonku.“

Možno si hovoríte, že toto je najväčšia kravina a každému chlapovi ide iba o jedno. Možno si hovoríte, že pokiaľ nemáte krásny zadok či veľké prsia, je úplne jedno, čo máte v hlave. A aj keď je fyzická príťažlivosť určite dôležitá a aj ona zohráva svoju úlohu, oveľa dôležitejšie je to, čo sa nachádza vo vašom vnútri. To, aká energia z vás vyžaruje, ako sa správate k ostatným, aké ste.

#9 „Prirodzená krása je najkrajšia.“

Žena, ktorá má na sebe naozaj minimum make-upu je väčšinou pre mužov krajšia a príťažlivejšia, než žena, ktorej tvár sa pomaly stráca za hrubou vrstvou špirály a púdru. Ak sa chcete maľovať, pretože sa tak vy sama cítite lepšie a maľujete sa pre seba, potom je to v poriadku, no ak sa musíte maľovať kvôli niekomu? To rozhodne nebude fungovať. Buďte sama sebou, nakoniec, to je najdôležitejšie.

#10 „Nemusíš robiť to, čo nechceš.“

Mnoho žien je ochotných urobiť čokoľvek, len aby zaujalo muža. Len aby si ju nejaký všimol. Len aby získala jeho pozornosť. No v skutočnosti nič z toho robiť nemusí, ak nechce. Mužovi to nebude prekážať. Vlastne radšej uvidí, ako si zachováte čistú hlavu a odmietnete, než by ste mali ísť robiť niečo, čo vás vlastne vôbec nezaujíma, nebaví, či je vám to dokonca nepríjemné.

unsplash.com
thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov