Akú kávu pijete najradšej vy?

Káva. Pre niekoho len horúci nápoj, pre iných niečo, bez čoho by nemohli existovať. Pre niekoho len hnedá tekutina, pre iných životabudič, ktorý ich vždy nakopne. Asi si teraz hovoríte, čo má káva spoločné s psychológiou? Možno viac, ako by ste mysleli. Vedci sa rozhodli urobiť tento výskum, kde pozorovali to, čo naša obľúbená káva hovorí o našej osobnosti. Výsledky? Viac než prekvapivé. Tak, ktorú máte najradšej vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Milovníci čiernej kávy – tichí, priamočiari, náladoví

Zo všetkých milovníkov kávy sa zistilo, že tí, čo majú v obľube čiernu kávu sú najtrpezlivejší, najtichší a najjednoduchší. Minimalizmus je pre nich vzácny a držia sa ho. Sú náladoví a idú si priamo za svojím cieľom. Taktiež neradi akceptujú zmeny akéhokoľvek druhu.

Milovníci espressa – odvážni, scestovaní, nároční

Čierna káva je horká – ale nie je dostatočne horká pre milovníkov espressa. Chuť espresa je silná a rozhodne nie je pre niekoho, kto to má rád sladšie. Takže, čo s nadšencami espressa? Zdá sa, že ich osobnosti odzrkadľujú vlastnosti espressa a spoločenské vnímanie: horké a silné, ale náročné. A taktiež milujú cestovanie.

Milovníci cappuccina / frappuccina – dobrodružní, perfekcionistickí, citliví

Ak milujete sladké napenené odrody kávy, pravdepodobne máte, podľa štúdie, smäd po dobrodružstve. Väčšinou udávate trendy, ale prejavuje sa u vás aj perfekcionizmus – všetky musí byť podľa vás dokonalé. Radíte sa aj medzi tie citlivé typy a a máte značnú tendenciu obávať sa a stresovať nad malými vecami.

unsplash.com

Milovníci kávy latte s príchuťami – kreatívni, nápadití, impulzívni

Milovníci takéhoto druhu kávy sú väčšinou tí, čo sedia v zadnej časti miestnosti a neustále ťukajú do počítača. Sú to umelci a vynálezcovia. Sú náladoví a impulzívni, ale zato sú považovaní za najkreatívnejších spomedzi všetkých skupín.

Milovníci kávy bez kofeínu – opatrní, pozorní, obsedantní

Po prvé, prečo ľudia pijú kávu bez kofeínu? No, pravdepodobne je to preto, že ju pijú pre chuť a nie pre účinok. Takíto ľudia sú pozorní pozorovatelia a majú radi, ak majú všetko pod kontrolou. Často si o všetko robia obavy, čo dáva perfektný zmysel, vzhľadom na ich potrebu kontroly.

Milovníci instantnej kávy – ctižiadostiví, pracovití, ale aj leniví

Nadšenci takéhoto druhu kávy, ak sa pre niečo zapália, tak dokážu pracovať celé hodiny s neuveriteľným nasadením, až kým nedosiahnu svoj cieľ. Na druhej strane sú títo ľudia aj leniví a niečo ako prokrastinácia im vôbec nie je cudzia.

Pozri aj: TEST: Čo uvidíte na tomto obrázku ako prvé? Prečítajte si, čo to prezrádza o vašej osobnosti

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov