Tesla patril k vynálezcom, ktorí predčili svoju dobu. Napriek tomu, že nie všetko dopadlo podľa jeho predstav, naplnil svoje poslanie. Prečítajte si posledný rozhovor s týmto výnimočným človekom, ktorý sa rodí raz za svetelný rok.

Po poslednom rozhovore s Nikolom Teslom, ktorý sa uskutočnil v roku 1899, budete mať tohto čudáka ešte radšej. A tí, ktorí ste ho až tak nepoznali, si ho tiež určite obľúbite. V rozhovore s novinárom Johnom Smithom povedal osudovú vetu: „Všetko je Svetlo.“ Je to naozaj tak?

Článok pokračuje pod videom ↓

Tesla: Všetko je Svetlo. Je to môj najväčší objav. Napriek tomu sa cítim byť porazený, pretože som nevykonal všetko, čo som mohol vykonať.

Smith: A to je čo, pán Tesla?

Tesla: Chcel som osvetliť celú krajinu. K dispozícii je dostatok elektriny, aby sa stala druhým slnkom. Svetlo by sa objavilo okolo rovníka, vyzeralo by to ako prstenec na Saturne. Som súčasťou Svetla, je to hudba. Toto Svetlo vnímam všetkými zmyslami. Vidím ho, počujem, cítim, voniam, dotýkam sa ho a neustále o ňom premýšľam. Premýšľanie môžete pokojne nahradiť aj šiestym zmyslom. Aj Pytagoras by vám to povedal. Čísla a rovnice sú hudbou sfér. Ak by Einstein nepočul tieto zvuky, nevytvoril by Teóriu relativity. Tieto zvuky signalizujú, že život má zmysel, že vesmír existuje v dokonalej harmónii, a jej krása je príčinou a následkom stvorenia. Táto hudba je večný kolobeh hviezdneho neba.

Smith: Pán Tesla, počujete túto hudbu?

Tesla: Áno, počujem ju po celý čas. Môj duchovný sluch je väčší, než obloha, ktorá je nad nami. Fyzické uši sú len radarom. Podľa Teórie relativity sa dve paralelné línie stretnú v nekonečne. Ale Einstein toto zakrivenie vyrovnal. Akonáhle zvuk vznikne, bude trvať večne. Človeku sa môže síce zdať, že zmizol, ale on stále existuje, v tichu, v najväčšej a neviditeľnej zložke človeka. Nie, nemám nič proti pánovi Einsteinovi. Je to láskavý človek a urobil veľa dobrých vecí, z ktorých niektoré sa stanú súčasťou hudby. Napíšem mu a pokúsim sa mu sa vysvetliť, že éter existuje, a že jeho častice sú to, čo ponechá vesmír v harmónii a život vo večnosti.

Smith: Povedzte mi prosím vás, pán Smith, niečo o Anjeloch.

Tesla: Mám ich desať. Udržujú všetky záznamy. Aby ste sa s nimi spojili, musíte dodržiavať viacero vecí. V prvom rade si musíte byť vedomí misie a práce, ktorú máte vykonať. Dub vie, že je dub, krík vedľa neho vie, že je krík. Keď som mal 12 rokov, bol som si istý, že pôjdem k Niagarským vodopádom. O väčšine svojich objavov som vedel ako dieťa a takmer všetky sa mi podarilo dokončiť. Druhým predpokladom je prispôsobenie. Všetko, čo som mohol, som dokončil.

Smith: Aká je teda tretia podmienka, pán Tesla?

Tesla: Je to zodpovednosť. Udržiavajte fyzickú aj spirituálnu energie v poriadku. Zbytočne sa nevyčerpávajte. Sám som nič nestratil, všetko som získal. Tešte sa z každého dňa života. Napíšte tam:

Nikola Tesla bol šťastný muž.

Štvrtou podmienkou je prispôsobiť fyzické možnosti svojej práci.

Smith: Čo to znamená?

Tesla:  Po prvé, bezúdržbovú konštrukciu. Telo človeka je perfektný stroj. Dokonale ovládam svoj krvný obeh a viem, čo je pre moje telo dobré. Potraviny, ktoré jedia takmer všetci ľudia, sú pre mňa škodlivé a nebezpečné. Niekedy si predstavujem, že všetci kuchári na svete sa voči mne úplne sprisahali. Dotknite sa mojej ruky.

Smith: Je úplne ľadová!

Tesla: Áno. Krvný obeh  môže byť kontrolovaný, ako aj mnoho procesov v nás a okolo nás. Nemusíte mať strach. Piatou podmienkou nastavenia je pamäť. Mozog väčšiny ľudí je zásobárňou znalostí o svete a toho, čo zažili počas života. Ja som nastavený trošku inak. Všetko, čo sme kedysi videli, počuli alebo čítali, nás prevádza v podobe svetelných častíc. Ja tieto častice plne ovládam.

Smith: Často spomínate silu vizualizácie.

Tesla: Vizualizácii vďačím za všetko, čo som vymyslel. Udalosti z môjho života a moje vynálezy sú skutočné pred mojimi očami, viditeľné ako hocičo iné. V mladosti som mal z tohto daru strach, ale neskôr som sa naučil túto silu používať. Beriem ju ako výnimočný talent a dar. Živím si ho a starám sa oň. Na väčšine svojich vynálezov som robil opravy pomocou vizualizácie a rovnakým spôsobom som ich aj dokončil. V duchu som riešil zložité matematické rovnice. Okrem tohto daru mám perfektne vyvinutý aj zrak a sluch. Trúfam si povedať, že tieto zmysly mám oveľa silnejšie, než väčšinu ostatných. Počujem dunenie vzdialené viac ako 170 kilometrov a na oblohe vidím farby, ktoré ostatní nevidia. Toto rozšírenie zraku a sluchu som mal už ako dieťa. Neskôr som ich vedome rozvíjal.

Smith: Viackrát ste boli vážne chorý.

Tesla: To áno. Ale bolesť a utrpenie telo z času na čas potrebuje. Jednak sa počas choroby očistí od všetkých toxínov. Zdroj väčšiny ochorení je však v duchu. Teda duch môže vyliečiť väčšinu chorôb. Ako študent som ochorel na choleru, ktorá zúrila v oblasti Lika. Vyliečil som sa, pretože môj otec mi konečne dovolil študovať techniku, ktorá bola mojím životom.

Smith: Aký je váš ďalší poznatok, pán Tesla?

Tesla: Poznatok, ako môžeme transformovať mentálnu a vitálnu energiu do všetkého, čo chceme a kontrola pocitov. To, čo myslím, sa v hinduizme nazýva Kundalini Joga. Dá sa to naučiť. Taktiež chcem upozorniť na tesné spojenie sexuálnej energie, ktorá je tou najrozšírenejšou v celom vesmíre. Žena je celou zásobárňou tejto energie, teda je spirituálnou bytosťou. Bol som na to upozornený. Vytvoril som, čo som chcel a potreboval: prostredníctvom myšlienok a „duchovného stroja.“

Smith: Môžete pokračovať?

Tesla: Robte všetko, čo je vo vašich silách každý deň, každý moment, a ak je to čo i len trošku možné, nezabúdajte, na čo sme na Zemi. Sú medzi nami výnimoční ľudia, ktorí majú za údel chorobu, útlak. A naša spoločnosť sa im posmieva. Nezabúdajte, že na Zemi sú Anjeli, no je tu aj veľa padlých Anjelov.

Pozri aj: AKO BOJOVAŤ S DEPRESIOU? TAKTO ZNIE JEDNODUCHÁ RADA GENIÁLNEHO STEPHENA HAWKINGA

psych.sk (Michaela), spiritegg
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov