Kruté ale pravdivé.

Milujete sa. Ste spriaznené duše. Partner vám číta myšlienky a splní každé želanie. V živote ste sa nepohádali, s jeho rodinou máte perfektný vzťah a vaša svadba bude sladkým vyvrcholením vašej nadpozemskej lásky. Ak ste aj vy zbledli od závisti pri čítaní opisu dokonalej lásky, môžete si spokojne vydýchnuť. Taká naozaj neexistuje. A ak, tak ju nájdeme len v béčkových filmoch. Od reality má poriadne ďaleko. No paradoxne, práve viera v osudovú lásku môže byť toxická pre každý vzťah. Presvedčíme vás, že osudová láska je len veľký marketingový výmysel. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Mnohí ľudia ostávajú sami, pretože majú od vzťahu nerealistické očakávania. Priznajme si, že nemalý podiel má aj obsah romantických filmov, ktoré nám vykresľujú dokonalé vzťahy, ktoré majú od reality poriadne ďaleko. Možno aj preto preberáme a na každom potenciálnom partnerovi vidíme chyby.

Nie je pekný/á, málo zarába, veľa pracuje, tá jeho/jej mama je nanič, nie je intelektuál/ka a miluje futbal. Tým si však sami znižujeme šance na plnohodnotný vzťah.

Nikto z nás NAŠŤASTIE nie je dokonalý

Photo by Enis Yavuz on Unsplash

Po svadbe nastupuje každodenná realita. Niekedy nás prekvapí dokonca pred svadbou. Ako to, že náš milovaný/milovaná sa špára v nose? A dupoce ako slon? Kedy sa naučí sklápať dosku na záchode? Veď dokonalý partner by to nikdy nerobil…

Tým, že máme vo vzťahu nerealistické očakávania, pomaly ale isto sa chytáme do vlastnej pasce. Postupne prestaneme na partnerovi vidieť to dobré. Je to samozrejmé, pretože sme našu pozornosť nasmerovali na sledovanie jeho prečinov, nedokonalostí a priestupkov.

Potom sa čudujeme, že náš partner nám nevie čítať myšlienky, keďže to je „povinná výbava“ každého televízneho hrdinu. Avšak ani my mu nevieme čítať myšlienky. No presne tak to má byť.

Láska nevyrieši žiadne problémy, tie si musí vyriešiť každý sám

Photo by Mahkeo on Unsplash

Vzťah nás môže ťahať dopredu. Je skvelé, keď sa máme o koho oprieť. No myslieť si, že novým vzťahom zmiznú všetky problémy z nášho života, je čisté bláznovstvo.

„Keby som mala partnera, bola by som najšťastnejšia na svete,“ nedávno mi tvrdila moja kamarátka. Keď ho našla, zistila, že paradoxne jej zopár problémov pribudlo. Zrazu musela prispôsobovať svoj život niekomu inému. A to vždy býva poriadna drina.

Zdravo fungujúci vzťah si vyžaduje kompromisy. A nie je ich málo. No spoločným úsilím môžete vybudovať vzťah, ktorý sa síce bude líšiť od deja romantických filmov, ale bude to niečo, v čom bude naozajstná láska, a niečo, na čom môžete v živote stavať.

Pozri aj: Sklamali ste sa? Nebojte sa, skutočná láska si vás nájde iba po životných omyloch

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov