Ak už dlhšie prešľapujete na mieste, vyskúšajte tieto triky. Určite vám pomôžu (konečne) sa pohnúť vpred.

Každé zamestnanie, ktoré ste si vybrali, alebo ktoré si vybralo vás, si vyžaduje iný prístup. Avšak tieto tri jednoduché prístupy vám pomôžu, nech už robíte čokoľvek. Pomocou nich môžete zo svojej pozície vyťažiť maximum. Ak si ich osvojíte, môžu byť pre vás odrazovým mostíkom pre naozaj hviezdnu kariéru.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dobrá rada je na nezaplatenie. Tieto tri by bola škoda nevyužiť.

#1 Poznajte svoju úlohu

Photo by Piotr Krzyżanowski on Unsplash

Urobte všetko preto, aby ste zistili, čo sa od vás vyžaduje v danom zamestnaní. Čím viac budete vedieť o danej úlohe, tým lepšie pre vás. Pomôže vám to zamerať pozornosť správnym smerom a neplytvať energiou. Je pre vás zbytočné robiť milión vecí pre kolegov, zatiaľ čo budete zanedbávať svoju funkciu. Už viete, čo máte robiť? Ak nie, doštudujte si to. A potom urobte maximum preto, aby ste v danej oblasti vynikali. Je lepšie, keď budete robiť pár vecí poriadne, než desiatky ďalších, ktoré vám v konečnom dôsledku neprinesú želaný výsledok. A najmä, ak vám niečo nie je jasné, nebojte sa pýtať. Nikto vám predsa z nosa neodhryzne.

#2 Ukážte, že sa na vás dá spoľahnúť

Photo by Mark Rabe on Unsplash

Neverili by ste, aké to môže byť náročné pre niektorých jedincov. Preto sľúbte len to, čo dokážete na 100 percent splniť. Nesľubujte niečo len preto, aby ste sa zapáčili ostatným. Nikto vás nebude vychovávať a vštepovať vám morálne hodnoty. Tie by mal mať v sebe každý z nás. Preto neohovárajte kolegov, buďte dochvíľni a majte na pamäti, že na šéfa viac než klebety zapôsobí váš dobrý charakter.

#3 Majte na zreteli, že ste súčasťou väčšieho kolektívu

Photo by Venveo on Unsplash

Myslíte na ostatných. Málokto pracuje sám. Ak ste vo firme, s veľkou pravdepodobnosťou budete prichádzať do sociálnej interakcie aj s ostatnými. Preto s každým zaobchádzajte ako s ľudskou bytosťou, ako s človekom. Dajte pozor na pravidlá slušného správania a komunikáciu s kolegami. Ak cítite nejaké trenice, skúste si to vyjasniť. Predídete tak zbytočným domnienkam. Tie nás vedia neraz poriadne obrať o energiu.

V práci, ako aj v súkromí, je dôležitá najmä pozornosť. Ak ju zameriame do správnych vecí, posunie nás to dopredu. Ak ju roztratíme na hlúposti, doplatíme na to my sami. Preto ak chcete uspieť nielen v kariére, dávajte dobrý pozor na to, do čoho vkladáte svoju pozornosť.

Pozri aj: TEST: Tento presný psychologický test vám prezradí, aké zamestnanie je pre vás najvhodnejšie

forbes
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov