Prečo sú sny také dôležité?

Sny. Všetky tie komplikované obrazce a vzory v našej hlave. Všetky tie predstavy. Všetko to, čo máme na dosah. Takmer to cítime. Vidina, ako sa náš sen stáva skutočnosťou, je tá vec, ktorá nás poháňa smerom vpred. Je to tá vec, vďaka ktorej sa nemôžeme zastaviť. Pretože, čo ak… Naše sny sú jednoducho mocné zbrane. Dokonca, odvážila by som sa povedať, že tie najmocnejšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vždy, na začiatku všetkého, bol len malý sen. Len malý sníček, malá predstava o tom, čo by sa mohlo stať a ako by nás to ovplyvnilo, prípadne zmenilo. V tomto jedinom smere nemôžeme viniť ani tých najkrutejších vládcov a diktátorov z celej histórie – pretože, aj oni mali iba sen.

Každý sen je na začiatku len malé semienko. A je už iba na nás, čo sa s ním rozhodneme urobiť. Niektorí si myslia, že ich sen je príliš nereálny a preto sa ho rozhodnú zabiť skôr, než vôbec začne žiť. Iní si zase svoj sen strážia. Starajú sa oňho, polievajú ho a pomáhajú mu rásť. Pristupujú k nemu ako k najväčšej vzácnosti. Ktorá skupinka ľudí je podľa vás silnejšia a mocnejšia? Správne, tí, ktorí sa svojho sna nevzdali, nech už bol akýkoľvek.

Naše sny sú možno niekedy tak veľké, až máme pocit, že sú nereálne, nemožné a neuskutočniteľné. No ak niečo naozaj chceme, dokážeme nad týmito myšlienkami zavrieť oči a ísť si za svojím, nech to stojí, čo to stojí. Robíme všetko preto, aby sme to uskutočnili. Poháňa nás neviditeľná sila. Chceme ochutnať víťazstvo. A pokiaľ sa v nás nachádza dostatok odhodlania a vôle, dokážeme aj nemožné. Naozaj, to všetko je v nás.

Prečo sú teda sny najmocnejšou zbraňou zo všetkých?

unsplash.com

Pretože nám nedajú pokoj. Nenechajú nás v noci späť, nenechajú nám ani chvíľku bez toho, aby sme na ne mysleli.

Pretože nás nútia prekonávať samých seba, prekonávať naše vlastné hranice.

Pretože nás nútia vstať aj vtedy, keď si myslíme, že už nemôžeme.

Pretože nás učia veriť v samých seba. Veriť v naše vlastné kvality. Veriť v našu silu.

Pretože sa s nami nemaznajú. Ukazujú nám, že ak niečo naozaj veľmi chceme a sme ochotní za to bojovať, môžeme to dosiahnuť.

Pretože nám dokážu prevrátiť celý náš svet zo sekundy na sekundu.

Pretože sú tým palivom, ktoré nás poháňa v ceste vpred.

Pretože nás nenechajú uspokojiť sa s málom. Robia nás hladnejšími. Chceme dosiahnuť viac.

Pretože oni sú tými dôvodmi, kvôli ktorým žijeme. Kvôli ktorým robíme to, čo robíme. Kvôli ktorým sa snažíme viac a viac.

Pretože nám neustále dokazujú to, že ľudský tvor dokáže pretvárať nemožné na možné.

Sen je naozaj veľmi vzácny. Ak aj vy máte nejaký sen, strážte si ho. Ochraňujte ho celou svojou silou, a čo je hlavné, nikdy sa ho nevzdávajte. Nikdy ho nepúšťajte.

Totižto človek, ktorý má nejaký sen a je pripravený a odhodlaný ho premeniť na realitu, sa nedá zastaviť. Nemožno ho zastaviť.

Je nezastaviteľný.

A je najmocnejší.

unsplash.com

Pozri aj: Z týchto 5 krásnych definícií z 5 rôznych svetových náboženstiev si dokáže niečo vziať každý z nás

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov