foto: Ewel Tattoo

Často sa na mňa obraciate s otázkou, či vytváram aj biele tetovania.

Áno – majú však mnoho negatív. V skratke sa vám pokúsim vysvetliť, čo vás čaká, ak sa pre čisto bielu kerku rozhodnete. Keďže som optimistka, začneme tým málo pozitívnym, čo sa dá vyťažiť z čisto bieleho tetovania.

Je osobné

Biele tetovanie dokáže dokonalo splniť účel osobného tetovania, pretože nebude na prvý pohľad biť do očí. Dodá ti potrebnú motiváciu alebo pomôže uzavrieť blbé životné obdobie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝒜𝓃𝓃 𝒢𝒾𝓁𝒷𝑒𝓇𝑔 (@ann_gilberg) on

Veľmi jemné

Tetovanie pôsobí veľmi jemne a nevtieravo, preto by s ním nemali mať problém ani odporcovia tetovania. Ak máš obavy, že by ťa časom mohla tvoja kerka omrzieť a začať vizuálne prekážať, svetlý pigment by ťa mal menej rušiť. Rovnako je dobrou voľbou keď si chceš tetovanie “len vyskúšať”.

Funguje v kombinácii s tmavou

Bielu mám veľmi rada pri práci s motívmi, ktoré sú tmavšie, keďže sa ňou dajú výborne a doslovne vypichnúť detaily. Pri čiernej pôsobí biela naozaj bielo.

foto: Ewel Tattoo

Internet a tetovania

Všetky biele tetovania sú fotené tesne po tetovaní. Tým pádom človek získava falošnú informáciu, že aj po vyhojení ostane práca rovnako žiarivá a krásna. Never preto obrázkom z Pinterestu a Instagramu hneď z prvej a dohľadaj si práce aj po vyhojení.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pearl (@purberryy) on

Tetovanie takmer nevidno

Či je to pozitívum alebo negatívum, je na tvojom osobnom zvážení — pravda je však taká, že tetovanie pôsobí skôr ako jazvička a určite ho nevidno z diaľky.

foto: Ewel Tattoo

Skresľuje ho prirodzená farba pokožky

Biele tetovanie pristane bledším typom. Tvoja pokožka funguje ako farebný filter a keďže je tetovanie pod kožou, skresľuje svojím odtieňom použitú farbu. Najjednoduchšie to dokážem vysvetliť na príklade farebného skla a bieleho papiera. Predstav si, že vložíš biely papier pod bledohnedé sklo — presne to isté sa deje aj s pokožkou. Preto môže biele tetovanie pôsobiť nažltlo a meniť svoj vzhľad pri výraznejšom opálení a podobne.

foto: Ewel Tattoo

Zhrnutie

Pokiaľ by ste sa ma pýtali na názor, či biele tetovanie odporúčam alebo nie, prikláňam sa k odpovedi nie. Má určite viac negatív ako pozitív a jeho životnosť aj krása je veľmi otázna. Ak sa napriek všetkému pre white ink rozhodneš, určite je vhodnejší na malé a jednoduché designy v linke.

Ewel je majiteľkou a zakladateľkou tetovacieho a piercingového štúdia v Banskej Bystrici. V súčasnosti sa vyprofiloval na florálne motívy / linework / dotwork a do malého teamu pribudla profesionálna piercerka Eva.
Uložiť článok

Viac článkov