Zdá sa, že ľuďom sa páči mať problémy...

Každý z nás má v živote nejaké problémy alebo každý z nás si z času na čas prechádza ťažkým obdobím – je to celkom bežná a normálna vec. Ale viete, aký je problém s dnešnými ľuďmi? Oni nemajú problémy preto, že by ich nevedeli vyriešiť – akonáhle sa nejaký problém vyskytne, naša hlava nám ihneď ponúkne širokú paletu možností, ako ho vyriešiť. Ľudia v dnešnej dobe majú, aspoň zväčša, problémy preto, že sa im jednoducho páči mať problémy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Existujú dve cesty: jedna je „pohnúť sa so svojím životom ďalej“ a druhá sa zas volá „stáť na jednom mieste“. Mnoho ľudí si vyberá tú druhú. Aj keď poznajú odpovede na svoje otázky, aj keď vedia, ako vyriešiť svoje problémy, stále si vyberú tú druhú cestu – tú, ktorá nevedie nikam. Prečo? Tu je odpoveď.

Čo sa stane, keď máte problémy? Dostane sa vám lásky, sympatie, pomoci, uznania, spojenia…

Keď máte v živote ťažkosti a zdieľate ich so svetom, dostanú sa vám všetky tieto veci. Ľudia sú zrazu na vás milší, zrazu sú ochotní vám pomôcť, ľutujú vás, súcitia s vami a vy sa cítite s nimi spojení tak, ako nikdy. Dalo by sa povedať, že kým máte problémy, zrazu ste v centre takého „pomyselného diania“.

unsplash.com

Možno si práve teraz hovoríte, že tieto slová sú veľmi kruté, veď ak niekto zažíva ťažkosti, určite je pozornosť to posledné, čo by chcel. Ale, ruku na srdce, nie je to tak? Keď môžeme byť aspoň chvíľu obskakovaní, nevyužijeme túto šancu? Možno to robíte aj nevedome, ale všetky možné riešenia na vaše problémy odkladáte do úzadia.

Bolesť je prirodzenou súčasťou života, ale nie je to dlhodobá vec.

Bolesť netrvá večne. Zlé dni netrvajú večne. Všetky problémy sveta, ani tie netrvajú večne. Prídu, ale potom zas odídu. Všetky tie naše bremená, ktoré si so sebou nosíme sa nás držia len tak dlho, ako im to my sami dovolíme. Keď si povieme dosť, oni z nás opadnú. Naozaj je to také jednoduché? Zle sa to počúva, ale áno, je. Je to také jednoduché.

Niekedy sme naozaj len krôčik od šťastia, krôčik od toho, čo sme vždy chceli, krôčik od toho, v čo sme vždy dúfali a verili, ale sme to my sami, kto nás ťahá späť a nedovolí nám vziať si to, čo nám patrí.

Preto, odteraz sa vykašlite na tú „pozornosť“, ktorá sa vám dostáva v čase vašich ťažkostí. Nepotrebujete predsa ľútosť iných ľudí na to, aby ste sa cítili lepšie. Staňte sa sami sebe hrdinom. Pozbierajte sa, zatnite zuby, chopte sa nejakého z možných riešení, zbavte sa tak svojich problémov a začnite žiť ten lepší život – presne ten o ktorom snívate každý večer, keď si líhate do postele.

A ešte raz a naposledy: naozaj je to také jednoduché. To iba my, ľudia, to nechceme pochopiť.

unsplash.com

Pozri aj: Brazílsky šaman prehovoril o temných stránkach kultu pozitívneho myslenia. Jeho slová vám môžu zmeniť život

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov