Foto: pexels.com

Prekonať toxický vzťah je náročná vec. Týchto 12 pripomienok ti pomôže tento proces urýchliť.

Ak je niekto raz zamilovaný a nosí ružové okuliare, tak dokáže odpustiť čokoľvek. Mnoho žien si prešlo toxickými vzťahmi, ktoré ich poznamenali na veľmi dlhú dobu, a to im prekazilo ďalšiu šancu na nový začiatok.  Dúfali, že ten, kto im neustále ubližuje sa raz dokáže zmeniť, aj keď sa to nikdy nestalo. Po odchode z takéhoto vzťahu si žena neverí a pripomína si všetky svoje chyby, ktoré jej boli denne vyčítané. Ako sa z tohto stavu dostať? Existuje 12 pripomienok, ktoré uvádza portál Thought Catalog.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1

Nie si hlúpa, že si sa zaľúbila. Nie si hlúpa, že si v tom vzťahu pokračovala taký dlhý čas. Nie si hlúpa za to, že ti chýba, že máš chuť mu napísať správu alebo za to, že si praješ, aby bol stále súčasťou tvojho života.

Foto: pexels.com

#2

Budeš sa cítiť horšie predtým, než to bude lepšie. Práve teraz sa môžeš bez neho cítiť hrozne. Môžeš zisťovať, kde si urobila chybu, či by si mala zostať alebo by si mu mala dať druhú šancu. Tieto pocity musíš potlačiť. Urobila si správnu vec. Prestaň o sebe pochybovať. 

#3

Nie je to tvoja chyba, že si sa zaľúbila do niekoho tak toxického – to ale neznamená, že si v tom úplne nevinne. Ak si sa dostala do vyhrotenej hádky so svojimi priateľmi, ktorí sa ťa snažili iba chrániť a varovať, budeš sa ho snažiť ospravedlňovať. Potom sa posnažíš obnoviť vaše priateľstvo tým, že budeš tvrdiť, že tvoj vzťah spôsobil to, že si sa strácala a izolovala.

#4

Blízkosť alebo puto nie je niečo, čo by si mala očakávať. Odpovede nie sú to, čo by si mala očakávať. Môžeš stráviť celý svoj život premýšľaním nad tým, prečo si nebola opatrná pred človekom, ktorý ti spravil veci, ktoré spravil. To je dôvod, prečo by si mala prestať analyzovať minulosť a jednoducho prijať to, čo sa stalo.

Foto: pexels.com

#5

Nebuď frustrovaná nad tým, ako dlho ti trvá sa z toho dostať. Môže sa to tiahnuť mesiace alebo aj roky. Je to v poriadku. U každého to trvá iný čas.

#6

Aj keď si svoj toxický vzťah ukončila, neznamená to, že bolesť len tak zmizne. Pravdepodobne budeš mať problémy opäť niekomu dôverovať, budeš sa báť opustenia a záväzkov. Zmeníš sa, budeš iná osoba, ako si bola predtým, než sa tvoj vzťah začal.

#7

Môžeš sa cítiť slabá a zraniteľná, ale vždy si dosť silná na to, aby si mohla vstať a odísť. Dokážeš sa rozhodnúť aj sama, či chceš pokračovať v toxickom vzťahu. Si dosť silná na to, aby si si zvolila to, čo je najlepšie pre tvoje duševné zdravie.

#8

Vždy tu budú ľudia, ktorí ťa za tvoje rozhodnutie odsúdia. Nazvú ťa sebeckou za to, že odchádzaš po tom, čo všetko pre teba ten druhý urobil. Títo ľudia nemajú predstavu, o čom hovoria. Nenechaj sa obťažovať názormi druhých. 

#9

Vymaž si svojho ex z telefónu. Vymaž ho zo svojich sociálnych sietí. Stlm všetkých vašich spoločných priateľov, ktorí by s ním mohli pridávať fotografie. Čím menej ho vidíš, tým ľahšie bude pre teba sa posunúť ďalej. 

#10

Iba pre to, že tento vzťah nefungoval tak, ako si plánovala, neznamená to, že všetci muži/ženy sú odpad. Neznamená to, že už nikdy nenájdeš lásku. To neznamená, že si predurčená na to, aby si ostala do konca života sama.

#11

Tvoj toxický vzťah mohol priniesť zo sebou množstvo problémov, ale tiež si s ním mohla objaviť svoju obnovenú silu. Získala si prakticky hodiny zdarma o tom, čo láska je a ako by nikdy nemala vyzerať. 

#12

Nemôžeš zmeniť svoju minulosť, ale môžeš zmeniť svoju budúcnosť. Môžeš sa uistiť, že už nikdy nebudeš spokojná s takou bolesťou, ktorá ťa teraz posúva vpred. Môžeš zabezpečiť, aby tvoje štandardy zostali vysoké a zabránili opakovaniu histórie.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov