Ak je žena sama, v okolí to vyvoláva otázky. Akoby bola zrazu iný živočíšny druh, na ktorý treba ukazovať prstom. No verte, že na samotu má svoje dôvody...

Mnoho žien, ktoré sú „single,“ sa zhodnú v tom, že radšej si vyberú samotu, akoby mali byť v nefunkčnom vzťahu. A za to im právom patrí potlesk a naše uznanie. Vybrali sme pre vás 5 typov žien, ktoré sa dobrovoľne rozhodli pre status „nezadaná.“ 

Článok pokračuje pod videom ↓

Byť single má svoje výhody. Nemusíte sa podriaďovať rozmarom polovičky, ani robiť žiadne kompromisy. Ste slobodná. Samozrejme, prídu chvíle (a nie je ich málo), kedy sa túžite schúliť do náruče milovaného človeka. No viete, čo chcete, aj to, čo nechcete. A za tým si stojíte! Nezadaných žien je čoraz viac. Pozrite sa na najčastejšie dôvody:

#1 Túžia po vzťahu. No nechcú skončiť s nesprávnym človekom

Túto kategóriu žien môžeme rozdeliť na dve skupiny. Prvou skupinou sú ženy, ktoré všade vôkol seba vidia len nefunkčné vzťahy a nechcú dopadnúť ako ich známe či priateľky. Vidia odvrátenú stranu vzťahu a radšej nechcú riskovať. Tak čakajú a veria, že raz natrafia na toho pravého. Druhou skupinou sú ženy, ktoré sú extra náročné. Ich muž musí byť hotový poloboh. Nádherný, úspešný, bohatý, ktorý im znesie modré z neba. Tiež čakajú. No je tu veľká pravdepodobnosť, že skôr sa dočkajú dôchodku než takého partnera.

#2 Ženy, s ktorými by chcel randiť každý muž

Avšak z nejakého dôvodu sa to nedeje. Sú dokonalé. Múdre, krásne, úspešné, avšak napriek tomu ostávajú samé. Sem-tam sa síce v ich živote mihne nejaká krátkodobá známosť, no málokedy ide o seriózny vzťah. Predstierajú, že je to v pohode, no niekde hlboko vo vnútri ich zožiera samota. Všetci chcú byť s ňou. Napriek tomu však ostáva sama.

Photo by Štefan Štefančík on Unsplash

#3 Život slobodných žien im dokonale vyhovuje

Milujú slobodu, takže to na plnej čiare vyhrali. Nechcú sa viazať, ani nikomu spovedať. Monogamia im nič nehovorí. Preto si robia to, čo chcú. Sloboda je pre nich oveľa dôležitejšia, než dlhodobý vzťah. Sú šťastné a to je hlavné!

#4 Karieristky

Chcú čo najrýchlejšie stúpať po kariérnom rebríčku. Urobia všetko preto, aby boli úspešné. Drú ako kôň, takmer nespia a v práci trávia omnoho viac času ako doma, kde chodia len prespať. Vzťah by sa im jednoducho nezmestil do harmonogramu. Svoju prácu milujú a vidia v nej zmysel svojho života.

#5 Ženy, ktoré stratili nádej

Bohužiaľ, aj také sú, a preto by sme im mali venovať pár slov. Sú to ženy, ktoré sú tak zranené a znechutené z bývalých vzťahov, že sa radšej dobrovoľne rozhodnú pre samotu.Za nič na svete nechcú riskovať, že by na ich srdci pribudla ďalšia rana. Preto je  pre nich oveľa znesiteľnejšia dlhodobá samota.

Photo by Abdiel Ibarra on Unsplash

Keď sa žena rozhodne ostať sama, je to jej voľba. Preto by ju malo okolie rešpektovať. Najhoršie, čo môžete urobiť, je, keď jej začnete dohadzovať partnera. Verte, že o to vôbec nestojí…

Pozri aj: Zostaň single, kým nestretneš tohto muža

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov