Láska prichádza vo všetkých podobách.

Keď príde na reč téma o tom, či je správne, aby boli dvaja muži alebo dve ženy spolu, všetci majú ohľadom toho celkom zmiešané pocity. Nikto nevie, čo presne si má myslieť. Aký názor ma zastávať. Ale, nakoniec, všetci sme skrz-naskrz ľudia. Nie je medzi nami žiaden rozdiel.

Článok pokračuje pod videom ↓

Žijeme v modernom svete, kedy na nás, bohužiaľ, nebezpečia číha takmer na každom kroku. Noviny a iné média sú plné tragických udalostí, pri ktorých vyhaslo množstvo životov. Terorizmus a zabíjanie nevinných ľudí je, zdá sa, na dennom poriadku. Mohli by sme povedať, že svet je najnebezpečnejší, aký za posledné roky bol. Terčom útoku môže byť akýkoľvek štát, akékoľvek mesto, akýkoľvek človek.

A predsa, keď ľudia vidia dvoch mužov, ako sa držia za ruky, vyvolá to v nich väčšiu vlnu hnevu, väčšiu nenávisť, než keby títo muži držali zbrane

unsplash.com

Ako je to možné? Ako je to možné, že fotografie po zuby ozbrojených mužov už takmer prehliadame, ale keď sa niekde objaví fotografia zachytávajúca mužov, ktorí si vyznávajú lásku, v mnohých ihneď vzkypí žlč?

My, ľudia, radi hovoríme, že svet napreduje. Robia sa obrovské pokroky v oblasti medicíny či technológie, ale pokiaľ ide o ľudské zmýšľanie, akoby sme sa zasekli niekde v staroveku a nemohli sa pohnúť. Alebo, lepšie povedané, nechceli sa pohnúť.

Áno, áno, rozumiem. Muž a žena. Žena a muž. Tak to bolo dané, tak to jednoducho musí byť. A bodka. Ale, prečo by to nemohol byť napríklad aj muž a muž? Alebo žena a žena? Pretože to nie je správne? A čo je potom správne? Muži, síce s manželkami, ale taktiež so zbraňami v ruke zabíjajúci ostatných? Prepáčte, ale to nie je moja predstava o láske.

Pre mňa, láska je láska. Láska prichádza vo všetkých tvaroch a vo všetkých podobách. Láska nepozná žiadne rozdiely a žiadne limity. Je to hlboký cit, ktorý pramení z nášho srdca. A ak niekto miluje hlboko, čisto a úprimne, je jedno, či miluje rovnaké alebo opačné pohlavie.

Možno je to ťažké spracovať, že aj rovnaké pohlavie môže milovať rovnaké pohlavie. Možno si hovoríte, že je to len nejaký šialený trend dnešnej doby, veď v minulosti „takí“ ľudia neboli. Ale, v skutočnosti boli. Muži, ktorí majú radšej mužov a ženy, ktoré majú radšej ženy, tu vždy boli, sú a aj budú. Nie je to trend, je to jednoducho súčasť ľudstva. Nie je to choroba, ktorá sa dá vyliečiť, či prekliatie, ktoré bolo na niekoho bolo zoslané. Je to úplne normálna, bežná vec.

Milovať opačné pohlavie nie je niečo, čo si môžete vybrať. Ale nenávisť áno.

unsplash.com

Nezdá sa vám, že svet má oveľa väčšie problémy, než dvoch mužov, ktorí si na verejnosti dávajú pusu? Nezdá sa vám, že by sa mali riešiť úplne iné veci než to, či nejaký muž miluje iného muža?

Pravdou je, že stále máme na výber. Vy, ja, my všetci si môžeme vybrať. Môžeme si vybrať, či budeme vo svete šíriť lásku. Či budeme milovať bez rozdielov, či sa budeme snažiť urobiť z nášho zničeného a skazeného sveta dobré miesto. Či sa ho vôbec pokúsime ešte zachrániť.

Ale taktiež si môžeme vybrať nenávisť. Môžeme si vybrať, že budeme nenávidieť ľudí za to, akí sú. Že ich budeme nenávidieť za to, čo cítia. Že ich budeme nenávidieť za to, že oni milujú a my nie.

Voľba je síce na vás, ale láska je to, čo by malo vždy zvíťaziť.

Pozri aj: Muž si vypočul telefonát svojho syna a dozvedel sa, že je gay. Napísal mu list, ktorý mnohých dojal, no iných pobúril

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov