Možno máte pocit, že akokoľvek sa budete snažiť, nikdy neprídete k tomu vytúženému cieľu. V takých časoch si však prečítajte toto...

Určite to poznáte. Ten hrozný pocit, keď viete, že pre dosiahnutie svojich cieľov robíte maximum, keď pracujete naozaj tvrdo a obetujete veľmi veľa voľného času, no výsledky vašej práce nie je vidno. Máte pocit, že nech sa snažíte akokoľvek, svoj cieľ už jednoducho nedosiahnete. Nikdy. A práve v takýchto časoch by ste si mali prečítať toto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno máte momentálne pocit, že sa neskutočne snažíte, obetujete svojmu cieľu všetok svoj voľný čas, idete sa zodrať z kože a výsledky sa predsa nedostavujú. Možno sa cítite nahnevane, frustrovane ba dokonca zúfalo, že plody vašej tvrdej práce nie sú viditeľné.

A úprimne, nie je nič horšie, než ten pocit čistého zúfalstva, keď sa snažíte pohnúť smerom vpred, keď sa snažíte urobiť veľký krok, ale z nejakého dôvodu sa cítite, akoby ste stáli na jednom mieste. Akoby ste sa vôbec nehýbali, a čo viac, akoby ste išli smerom späť. Nič nie je horšie ako tie myšlienky plné pochýb, ktoré vás nútia premýšľať nad celou vašou snahou a tým, či nie je zbytočná. Či má vôbec význam snažiť sa aj naďalej. Ale, dovoľte mi prezradiť vám jedno tajomstvo:

Úspech prichádza pomaly. Niekedy pomalšie, než by sme čakali, ale on sa na konci vždy dostaví. Každá práca bude ocenená. A všetky ciele, ktoré ste chceli dosiahnuť, sa vám splnia.

unsplash.com

Práve v takýchto časoch, v časoch, keď sa cítite, že úspech je už nedosiahnuteľná méta, musíte pridať. Musíte pracovať ešte tvrdšie. Musíte vydržať ten tlak. Musíte zaťať zuby, postaviť sa a ako s klapkami na očiach pokračovať. Musíte pracovať tak, akoby ste si nezaslúžili žiadnu prestávku. Jednoducho nesmiete prestávať.

Tí, ktorí sa nevzdávajú, víťazia. A tí, ktorí víťazia, sa nevzdávajú. Nikdy.

Ste vyčerpaní, nezostalo vo vás už ani trochu energie a najradšej by ste s tým všetkým sekli hneď teraz. Veď keď sa vaše vytúžené víťazstvo, vaše ciele neobjavili doteraz, už sa asi neobjavia. Ale, opäť sa mýlite. Niekedy to trvá minúty, inokedy dni, mesiace, ba až roky. Je to maratón, nie beh na krátke trate.

Ale, vy ste bojovník. Keď už ste prešli tak dlhú cestu, teraz sa už nevzdáte. Dostali ste sa do bodu, dostali ste sa do pozície, kde vzdať sa je už neakceptovateľné. Obetovali ste príliš na to, aby ste to všetko zahodili za hlavu.

Bohužiaľ, ďalšia krutá pravda, ktorú si musíte uvedomiť je tá, že už niet cesty späť. Prešli ste už takú diaľku, že aj keby ste sa chceli vrátiť, nedá sa. Už vám nezostáva nič iné, než len pokračovať smerom vpred.

Každý má zlé dni. Každý človek má negatívne myšlienky. Myšlienky plné zlyhania a vzdávania sa. Nie ste výnimka. Jediný rozdiel je však v tom, že tí úspešní ľudia takýmto myšlienkam nepodľahli. Nenechali sa nimi zahltiť. Nenechali sa nimi zničiť.

Verte si. Pridajte. Vstaňte. Pracujte. Nezastavujte sa. Nevzdávajte sa. Váš cieľ je už nadosah.

unsplash.com

Pozri aj: Potrebujete zastaviť tok negatívnych myšlienok? Pomôže vám, ak si položíte túto jedinú otázku

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov