Foto: Unsplash/Christian Lue

Pýtate sa, kedy sa rozísť s niekým, kto vám spôsobuje nešťastie?

Rozchody sú súčasťou našich životov a pravdepodobne sa im nevyhne nikto z nás. Hoci sú ťažké, niekedy vám dokáže skutočne pomôcť. Ste nešťastný vo svojom vzťahu, no neustále premýšľate nad dôvodmi, prečo ostať? Alebo premýšľate nad tým, že s niekým iným by vám bolo lepšie?

Ak sa bojíte, že rozchod bude chybou, prečítajte si tento článok. Portál Your Tango zostavil krátky zoznam znamení, ktoré vás presvedčia, že rozchod nie je najhorší nápad.

Nedokážete sa porozprávať o problémoch

Vzťahy sú veľmi intenzívne a veľmi osobné. Kľúčovou súčasťou udržania zdravého vzťahu je komunikácia. Keď nastanú problémy, je dôležité, aby sa riešili priamo, s jasne hovorenými slovami a so vzájomným porozumením toho, čo sa hovorí. Je dôležité, aby sa dávalo a bralo tak, aby boli uspokojené potreby všetkých, a aby sa obaja ľudia vo vzťahu cítili bezpečne.

pixabay.com

Vzťahy, ktoré sa končia, sa zvyčajne týkajú ľudí, ktorí už medzi sebou nedokážu komunikovať. Nie sú schopní hovoriť o svojich pocitoch a nie sú schopní počúvať, ako o nich hovoria ostatní. Nie sú schopní riešiť problémy, a tak utekajú. Ak ste vo vzťahu bez komunikácie, v ktorom sa necítite bezpečne, zdieľajte svoje pocity. V prípade, že tak neurobíte, je čas vzťah opustiť a hľadať šťastie inde.

Dostávate zmiešané signály

Ukazuje váš partner pravidelne svoju chladnú tvár, ktorú pravidelne strieda tá milá? Ak sa počas niektorých dní váš partner ukazuje ako milujúca polovička, no počas iných je nepríjemný a nie je s ním žiadna zábava, mali by ste rozmýšľať nad tým, či má váš vzťah ešte nejaký zmysel. Samozrejme, svoje rozhodnutie by ste nemali unáhliť, pretože váš partner nemôže byť každý deň veselý a plný energie. Ak je však vo väčšine prípadov mrzutý, niečo to znamená.

Opakuje sa história

Ste vy a váš partner uviaznutí v cykle dobrého a vzostupov a poklesov? Sú dni, keď sa veci maria takmer ako kedysi a potom dni, keď sú veci také zlé, že sa vám chce plakať? Hovorí vám váš partner, že potrebuje priestor a potom zmizne, aby sa o pár týždňov znova objavil a povedal vám, že ste mu veľmi chýbali? Ak sa ocitnete na horskej dráhe, kde je viac pádov ako vzostupov, je čas ukončiť vzťah.

Foto: Unsplash/Charlie Foster

Vo vzťahu zotrvávate zo zlých dôvodov

Buďme k sebe úprimní. Stane sa, že vo vzťahu ostávate kvôli tomu, že sa bojíte, že ak svojho milovaného partnera necháte odísť, už nikdy nebudete milovať a nebudete milovaný. Uvedomte si však, že ide o dosť povrchný a sebecký dôvod zotrvávania vo vzťahu. Ak ste vo vzťahu kvôli iným dôvodom ako je láska a spokojnosť, ste v ňom zo zlých dôvodov. Vedzte, že lásku a šťastie, ktoré hľadáte, nájdete len tak, že sa necháte preniesť od niekoho, kto vám robí zle. Týmto spôsobom sa môžete posunúť vpred a nájsť si niekoho, kto vás bude milovať tak, ako chcete.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov