Photo by Yogendra Singh on Unsplash

Robíte to aj vy?

Je prirodzené, že každý z nás chce žiť ten najlepší život. Pravdou je ale aj to, že túto snahu si veľakrát sami sabotujeme tým, že si zo života sami robíme peklo, a neprimerane si ho komplikujeme. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Robíte týchto 9 vecí, ktoré popísal aj portál Thought Catalog, aj vy?

#1 Zo strachu, že budete vyzerať ako blázon, nespravíte niečo, po čom túžite. Bude to znieť ako klišé, ale žijeme len raz. Ak po niečom túžite, jednoducho to urobte a nestarajte sa o to, kto si bude čo myslieť. Vôbec vás to nemusí zaujímať. 

#2 Držíte si vo svojom živote negatívnych a toxických ľudí. Možno do vášho života vstúpili bez “pozvania”, no držať si ich v živote naďalej je už len vašou voľbou. Keď vám niekto berie priveľa energie alebo doslova až chuť do života, mali by ste ho čo najskôr odstrihnúť zo svojho života. 

#3 Ste priveľmi skeptickí. Neveríte tomu, že niekto by ešte v dnešnom svete mohol mať dobré úmysly. Áno, neprajných ľudí je čoraz viac, ale stále sú tu aj výnimky. Je v poriadku byť obozretný, ale priveľa skepticizmu vnesie do vášho života len zbytočne veľa úzkosti a nepokoja. 

#4 Porovnávate sa s druhými. Vo väčšine prípadov dokážete nájsť niekoho, kto robí niečo lepšie ako vy, kto má viac vy a podobne. Neustále sa s niekým porovnávať je ale doslova cestou do pekla. Neprinesie vám to jednoducho nič dobré. 

Autor fotky: Thiago Matos na Pexels

#5 Až príliš chcete zapadnúť. Možno si myslíte, že tak budete obľúbenejší či úspešnejší. Oveľa viac spokojnosti vám ale z dlhodobého hľadiska prinesie do života to, keď jednoducho budete sami sebou. Vždy a za každých okolností. 

#6 Neustále si pripomínate veci, ktoré vás zraňujú. Možno tu je niečo, čo sa stalo v minulosti, no trápi vás to dodnes a premýšľate, čo ste mohli spraviť inak, aby ste tomu predišli. Takto si ale opäť dláždite cestu do pekla.

#7 Svet vidíte čierno-bielo. On ale takým nie je – je plný rôznych farieb, a aj čierna a biela majú množstvo odtieňov. Nič nie je len “dobré” alebo “zlé” a váš život bude oveľa krajší a spokojnejší, keď to prijmete. 

#8 Venujete priveľa času veciam, na ktorých nezáleží. Každý z nás má len obmedzené množstvo času a nikto z nás nevie, koľko mu ho ešte zostáva. Venujte ho preto ľuďom a činnostiam, na ktorých vám naozaj záleží.

#9 To, po čom túžite, odkladáte na “neskôr”. Pri mnohých veciach si hovoríte, že na ne ešte neprišiel ten správny čas. Správny čas síce nebude nikdy, no ten najlepší čas je práve teraz. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov