Foto: Unsplash/DESIGNECOLOGIST

Zlomil vám niekto srdce?

Presný vzorec na to, ako vyliečiť zlomené srdce neexistuje. Aj bez ohľadu na čas, vždy to bude tak trochu bolieť. Ak si spomeniete na človeka, ktorý vám zlomil srdce, pocítite bolesť, ktorú jednoducho nejde opísať. Viete, že ste dobrý človek, ktorý zdravo rozmýšľa, no napriek tomu sa cez to nemôžete dostať. Skúste si pomyslieť na svoju obľúbenú knihu – koniec je nevyhnutný. Ste blízko? Portál Thought Catalog uvádza niekoľko znakov toho, že sa cez to, aj keď pomaly, ale isto dostávate.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Vaša zábavná stránka sa vrátila.

Už je to dosť dlhý čas, čo vaši priatelia počuli váš smiech. Dokonca ste zabudli, aké to bolo, keď vás od smiechu bolelo brucho. Nehanbiť sa za to, ako sa môžete javiť cudzím ľuďom je dosť náročná úloha. Takže či už ide o vtipy, bláznivý tanec alebo výstredné oblečenie, ktoré rozveselí temné chvíle, vášmu okoliu sa vaša bláznivá a zábavná stránka páči oveľa viac.

Foto: Unsplash/Bruno Adam

#2 Opäť vychádzate z domu.

Po mnohých hrozných nociach sa to v jeden večer všetko zmení. Možno to zapríčiní správna skupinka ľudí alebo dobrá hudba. Nech to bude čokoľvek, počas jednej noci dôjde k úplnému vyrovnaniu a vaša sebadôvera sa opäť navráti. Váš strach z toho, že musíte ísť s priateľmi von, na nákupy alebo kávu, sa pomaly rozplynie a malý negatívny hlas vo vašej hlave jednoducho zmizne.

#3 Naučili ste sa nereagovať na všetko okolo vás.

Zvykli ste si poukázať na každú maličkosť, ktorá sa okolo vás pohybuje, hoci vo vnútri ste boli prázdni, svet okolo vás sa neprestal hýbať. Množstvo vlastnej energie, ktorú ste minuli na činy ľudí, ktorí za to vôbec nestáli. Prišiel ale okamih, kedy sa vaša myseľ prebrala a uvedomili ste si, že množstvo energie, ktoré vložíte do negatívneho aspektu, sa dá vložiť aj do toho pozitívneho. Vaše päste a váš krok sa zrazu uvoľnia.

Foto: Unsplash/Zac Durant

#4 Náhodné záchvaty plaču, ktoré zažívate, nemajú zrazu na vás žiadny závažný dopad.

Môžete zažiť skvelý deň, ale niečo, na čo si spomeniete, vyvolá vo vás smútok a jednoducho sa rozplačete. Rozdiel je teraz ale v tom, že viete, že to musíte robiť, aby ste sa dostali von z toho, čo vás stále drží v minulosti. Našli ste moc ovládať svoju myseľ, čo je v dnešnej dobe medzi ľuďmi vzácnosť.

#5 Jeho/jej meno už vo vás nevyvoláva paniku.

Pokiaľ žijete, neuniknete ich menám. Nový človek, o ktorého sa zaujímate, členovia rodiny, možno dokonca aj váš šéf, vám neustále pripomínajú jeho/jej meno. Ak sa naučíte ovládnuť svoje myšlienky ešte predtým, kým sa opäť pristihnete pri tom, že vás tá osoba opäť pohltila, zastavíte mentálne zrútenie, ktoré vám to môže spôsobiť. Zrazu dokážete to, že už na žiadnych slabikách nezáleží a nepociťujete už nijaké chvenie žalúdka.

Foto: Unsplash/Fernando Brasil
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov