Foto: Unsplash/engin akyurt

Nie každý nepriateľ k nám prichádza s vidlami.

Pravdou je, že najnebezpečnejší ľudia, ktorých stretneme, nie sú sérioví vrahovia ani rôzni psychopati. Sú to ľudia, ktorí na prvý pohľad pôsobia milo a ochotne, no potom sa prejavia tak, ako by ste to nikdy nečakali. Hoci už je neskoro, pýtame sa samých seba, prečo sme si to nevšimli skôr. Je to kruté, no môžete si za to sami. Malé náznaky toho, že jednáte s nebezpečným človekom, tu boli vždy. Len ste ich prehliadali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog zostavil zoznam 5 znamení, že jednáte s nebezpečnou osobou. Odhaľte ju skôr, než vám ublíži!

#1 Záleží im na tom, ako ich vnímajú ostatní

Veľmi dobre si uvedomujú, ako ich vnímajú ostatní a vytrvalo pracujú na tom, aby kontrolovali vaše vnímanie. Či už chcú vyzerať inteligentne, silno, schopne alebo nervózne, títo ľudia si dávajú veľmi záležať na svojom výzore a všímajú si všetko, čo by ho mohlo ohroziť. Na začiatku bude táto osoba pôsobiť normálne, no zrazu z nej vypadne úplne „nevinný“ komentár, ktorý vám ublíži.

Foto: Unsplash/Eric Ward

#2 Majú nevyriešené problémy

Keď niekto zažije strašnú bolesť a nedokáže sa z nej spamätať, je tu veľmi vysoká pravdepodobnosť, že je nebezpečný. Nevyriešené problémy sa prejavujú rôznymi spôsobmi. Takíto ľudia môžu nadávať na svoju prácu, no problémy môžu byť ukotvené aj v ich rodine.

#3 Sú pokojní, no svoje nálady dokážu rýchlo meniť

Nebezpečné osoby vedia byť pokojné v exteriéri, no akonáhle s nimi prídete domov do súkromia, začnú zúriť. Nie sú viditeľné žiadne známky ich hnevu a keď sú konfrontovaní, popierajú to. Tvária sa, že sú úplne v pohode. Keď im poviete, že vidíte, že sú nahnevaní, ich prirodzenou reakciou je spochybniť vaše vnímanie. Nebezpečná osoba bude tvrdiť, že vaše reakcie sú prehnané.

all4desktop.com

#4 Sťažujú sa verejne, nie súkromne

Verejná konfrontácia je jednou z najbežnejších vlastností nebezpečných ľudí. Pravdou však je, že títo ľudia potrebujú svedkov a byť v spoločnosti, pretože súkromnej konfrontácie sa boja. Hovorí sa, že chváliť sa má verejne, no kritizovať súkromne. Prečo teda majú ľudia problém toto príslovie dodržať? Odpoveď je jednoduchá. Je ľahšie kritizovať a ešte ľahšie to ide na verejnosti.

#5 Odmietajú prevziať zodpovednosť

Nebezpečné osoby nie sú schopné a ani ochotné prevziať zodpovednosť za niečo, čo urobili. Sú nenapraviteľní. Akýkoľvek problém spôsobil niekto iný.

thoughtcatalog

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov