Foto: Unsplash/Karl Fredrickson

Stretli ste sa už s chronickým podvodníkom?

Presná definícia podvádzania neexistuje, pretože každý z nás považuje za podvod niečo iné. Či už neveru definujete pojmami ako sex alebo bozk, bez ohľadu na to, aké sú parametre vášho vzťahu alebo manželstva, zrada je zrada.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Your Tango dal dokopy 8 faktov o podvodníkoch, ktoré by ste mali vedieť skôr, než vám ublížia.

#1 Podvodníci sú podľa prieskumu fanúšikovia rockovej hudby

Áno, to znie veľmi divne, no je to naozaj tak. Pretože hudba a sex idú skutočne ruka v ruke, vedci zistili, že pokiaľ ide o podvodníkov, 41 % z nich uprednostňuje rockovú hudbu pred všetkými ostatnými žánrami. Potom nasleduje popová hudba (16 %), country hudba (11 %), klasická hudba (7 %) a rap/hip-hop na poslednom mieste.

Foto: Unsplash/William Krause

#2 Keď podvádzajú ženy, väčšinou to značí koniec vzťahu

Podvádzajú aj ženy aj muži. Štúdie zistili, že medzi týmito dvoma pohlaviami je rozdiel v tom, že zvyčajne, keď ženy zablúdia, je to obyčajné uspokojenie emocionálnej potreby na rozdiel od fyzickej. Emocionálna angažovanosť je v podstate len jeden alebo dva kroky od úplného konca vzťahu, ktorý sa nedá zachrániť. Čisto fyzické zapletenia môžu mať stále šancu vrátiť vzťah do starých koľají.

#3 Podvodníci sú vo svojich vzťahoch šťastní

Podvádzanie nemusí nutne znamenať, že si podvodník myslí, že ich vzťah je absolútna hlúposť. Aj keď to neznamená, že sa každý podvodník cíti takto, väčšina tých, ktorí sa dopúšťajú cudzoložstva, sú šťastní vo svojich životoch a vzťahoch a ani nehľadajú rozchod. Podľa štúdie Rutgersovej univerzity bolo 56 percent mužov, ktorí mali milostné vzťahy, spokojných so svojimi partnermi, zatiaľ čo 34 percent žien, ktoré podvádzali, bolo vo svojom vzťahu skutočne spokojných.

Foto: Unsplash/Becca Tapert

#4 Ženy podvádzajú, keď majú ovuláciu

Znie to ako niečo z príručky „How To Be a Good Wife“ z roku 1957, ale je to pravda. Ako vysvetľuje výskumníčka UCLA Dr. Martie Haselton : „Zistili sme, že ženy boli najviac priťahované k mužom iným ako je ich primárny partner, keď boli vo fáze vysokej plodnosti menštruačného cyklu. To je deň ovulácie a niekoľko dní vopred.“ Ženy sa cítia viac sexi, keď je ich telo v tip-top režime, aby sa im narodilo dieťa. Ak to skombinujte s ich túžbou po iných mužoch, máme tu situáciu dvojitého javu.

#5 Muži podvádzajú, aby opravili svoje manželstvo

Môže to znieť ako najsmiešnejšia vec na svete, ale podľa manželskej a rodinnej terapeutky Susan Mandel, PhD, si muži milujúci svoje ženy myslia, že keď vyjdú mimo svoje manželstvo, môžu ho zachrániť. Myslia si, že môžu mať všetko, a preto to povedie k menšej túžbe po niečom inom.

Foto: Unsplash/Damir Spanic

#6 Podvádzajú s niekým, koho poznajú

Môže byť upokojujúce myslieť si, že ak vás váš partner bude podvádzať, bude to zastávka na jednu noc. Podvodníci však majú tendenciu držať sa bližšie k domovu. V skutočnosti je najbežnejším miestom pre rozkvet aféry práca. Výskum zistil, že 85 percent podvádzania začína medzi spolupracovníkmi, pričom priatelia a susedia nie sú tiež príliš pozadu.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov