Foto: unsplash.com

Dajte si pozor, aby ste sa z nevinného “žartíku" nedostali do situácie, odkiaľ už nebude cesty späť.

Byť s niekým vo vzťahu by okrem iného malo znamenať aj to, že „svoje oči“ budete upriamovať vždy len na svojho partnera alebo partnerku. Ale čo ak vám oči zablúdia aj inde a vo vašom živote sa zrazu nachádza niekto, kto vás priťahuje? Odborníci tvrdia, že je to celkom normálne a deje sa to často. Mali by ste si však dávať pozor na to, aby ste neprekročili pomyselné hranice a nedostali sa do situácie, odkiaľ už nie je cesty späť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kedy by ste mali trochu zbystriť pozornosť a ubrať? Minimálne v týchto prípadoch.

#1 Viac sa zameriavate na iných ľudí, aby ste sa vyhli vlastným problémom vo vzťahu

Snívanie počas dňa o iných ľuďoch či prezeranie si ich profilov na sociálnych sieťach môže byť „skvelým“ únikom pred vaším vlastným vzťahom. Odborníci radia, že ak ste vo vzťahu, no priťahuje vás aj niekto iný, mali by ste si položiť najprv túto otázku: nepáči sa vám náhodou len preto, že sa chcete vyhnúť nejakému dôležitému rozhovoru alebo konverzácii s vaším partnerom? Ak váš partner nenapĺňa vaše očakávania, potom možno len hľadáte niekoho, kto by tak urobil. Aj z tohto dôvodu je konverzácia vo vzťahu veľmi dôležitá.

#2 Zbližujete sa s druhým človekom

Fyzická príťažlivosť, pekné slová, dôverné rozhovory a trocha chémie. To je zaručený spôsob, ako sa pomaly ale isto dostať tam, kde by ste možno nechceli. Dajte si pozor, ak vás aj priťahujú iní ľudia, a to aj napriek tomu, že ste vo vzťahu, nemali by ste sa s daným človekom až príliš zbližovať. Zahrávate sa s ohňom.

unsplash.com

#3 Možno o tom ani netušíte, no dopúšťate sa emocionálnej nevery

Aj keď vášho partnera nepodvádzate priamo, pokiaľ praktizujete nejakú z aktivít mikronevery, aj tak sa to počíta. Možno ani nepodvádzate fyzicky, no emocionálne. Opäť, s iným človekom si pomaly budujete až príliš dôverný vzťah. Dokonca tak dôverný, že sa s ním rozprávate o veciach, o ktorých by ste mali diskutovať jedine s vaším partnerom, nie s niekým „cudzím“.

#4 Flirtujete

Možno si hovoríte – ale čo je predsa zlé na prípadnom flirtovaní s inou osobou? Nuž, tak si položte protiotázku, a čo je na tom dobré? Ako to prospieva vášmu vzťahu? Ak sa pristihnete, že flirtujete s niekým iným, „nenápadne“ sa ho občas dotknete, či dokonca si vždy starostlivo vyberáte svoje oblečenie, len aby ste ho/ju zaujali, malo by to pre vás byť dostatočným signálom toho, že už nechýba veľa, aby ste prekročili hranice.

#5 Doslova vás ovláda posadnutosť

Niekedy sa jednoducho nevyhnete myšlienkam na niekoho iného – to je celkom normálne, odborníci dokonca tvrdia, že až zdravé. No pokiaľ nad druhou osobou musíte premýšľať až priveľa, či ste ňou dokonca posadnutí, potom by ste opäť mali zbystriť pozornosť.

Nakoniec už iba také malé zhrnutie. Je ťažké presne zadefinovať, ktorými činmi už prekračujete hranice, a naopak, čo si ešte môžete dovoliť. No pamätajte si, že všetko, čo robíte a nechcete, aby o tom vedel váš partner, by malo byť svojím spôsobom signálom pre vás, že niečo nie je v poriadku.

unsplash.com
bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov