Foto: Photo by Walid Riachy from Pexels

Veda sa v roku 2018 zaujímala o viaceré zaujímavé oblasti.

Jednou z nich boli vzťahy, v rámci čoho pozornosti výskumníkov samozrejme neunikla ani samotná nevera. Práve výskumy z roku 2018 o nej priniesli takéto zaujímavé zistenia, ktoré vás pravdepodobne skutočne prekvapia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Len polovica mužov si myslí, že bozkávanie sa je neverou

Tento výskum zrealizovala v novembri BBC. Zatiaľčo bozkávanie sa považuje za neveru približne polovica mužov, u žien to bolo 73 % opýtaných. 

#2 Každý považuje za neveru niečo iné

Dokázal to aj veľmi známy portál Ashley Madison (mimochodom, zameraný na hľadanie si partnerov na mimovzťahovú aférku). Tak napríklad, 16 % opýtaných považuje za neveru komunikáciu s ex, 29 % vytvorenie si profilu na online zoznamke a 46 % opýtaných považuje za neveru posielanie svojich nahých fotografií niekomu inému. 

#3 Sviatočné obdobie podnecuje neveru

Vianoce sú už za nami, no dáta z IllicitEncounters dokázali, že práve toto obdobie je “najkritickejšie”. Až 57 % “neverníkov” sa totiž nevery dopustilo práve v tomto období. 

pexels.com

#4 …a ešte viac ju podnecujú vianočné večierky

To síce nie je až takým tajomstvom, no pravdepodobne vás prekvapí, že podľa výskumu ide o veľmi zlé načasovanie. Ak sa totiž nevery dopustíte práve na vianočnom večierku, pravdepodobnosť, že sa celá záležitosť prevalí, je až 61 %. 

#5 Najviac mužov si hľadá partnerky na neveru v októbri

Aj toto vychádza z prieskumu online portálu Ashley Madison. Najviac mužov sa tu totiž zaregistruje práve v októbri. Odborníci sa domnievajú, že dôvody môžu byť hneď dva. Prvým je nostalgia spojená s jesenným počasím, kedy sa mužovi “utešenia” nedostáva doma, preto ho hľadá inde. Druhým dôvodom je jednoducho to, že vonku sa stmieva skôr.

#6 Existujú len 2 druhy nevery

Podľa terapeutky Tammy Nelson existujú len 2 druhy nevery. Prvým je aférka, ktorú máte preto, že chcete ukončiť svoj existujúci vzťah, no neviete ako. Druhým typom je nevera, pri ktorej ste vo svojom vzťahu relatívne spokojní, no keďže nenapĺňa vaše isté potreby, rozhodnete sa to riešiť s niekým iným. 

Photo by Hoang Loc from Pexels

#7 Najrizikovejšie sú piatkové večery

Prieskum IllicitEncounters ukázal jeden zaujímavý fakt, a to síce, že k nevere dochádza najčastejšie v piatok, a to presne okolo 18:45. Druhým “najpopulárnejším” časom sú utorkové večery. 

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov