Foto: Unsplash/Angelina Litvin

Treba rešpektovať rozhodnutia iných žien.

Je čas prestať súdiť ženy, ktoré nechcú mať deti. Je čas prestať s tým, aby sa cítili previnilo, pretože sa rozhodli nereprodukovať. Je čas prestať predpokladať, že je to problém, ktorý musia vyriešiť. Ako v živote, aj tu platí, že je to voľba . Pokiaľ žena nemôže mať deti, túžba priviesť deti na tento svet by mala zostať jej voľbou a má plné právo povedať nie. Vďaka portálu Thought Catalog si uvedomíte, že odsudzovanie týchto žien nie je správne.

Článok pokračuje pod videom ↓

Uvedomujú si svoju situáciu

Deti sú záväzok, ktorý máme do konca života. Práve toho sa niektoré ženy boja. Nechcú ich, pretože si uvedomujú, že to nezvládnu. Niektoré ženy sa chcú sústrediť na svoju kariéru a uvedomujú si, že dieťaťu nebudú môcť venovať toľko času, koľko bude potrebovať. Nájdu sa aj ženy, ktoré si uvedomujú, že na dieťa nemajú peniaze.

Foto: pexels.com

Áno, znie to divne, no uznajte, že dieťa stojí veľmi veľa peňazí. Dôvodov je však viac, no záverom je, že tieto ženy dobre vedia čo robia. Namiesto toho, aby ste ich súdili, by ste ich mali pochváliť. Za odvahu, sebavedomie a čestnosť. Mali by ste si vážiť ženy, ktoré sa rozhodnú nemať deti, pretože vedia, že to nezvládnu. Je to omnoho lepšie, než to dieťa trápiť a zanedbávať.

Neskúšajte zmeniť ich názor

Byť matkou je práca na plný úväzok, od ktorej si nemôžete vziať voľno. Je čas prestať dávať ženám pocit neúplnosti len preto, že nemajú deti. Určite je úžasné byť matkou, ale nie je to všetko, prečo sa ženy rodia. Ženy dnes môžu byť úspešné podnikateľky, ženy môžu cestovať po svete. Ženy si dnes môžu robiť čo chcú, a teda majú nárok povedať, že nechcú deti.

Foto: Unsplash/Brooke Cagle

Tieto ženy si veľmi dobre uvedomujú, že na svete je mnoho iných žien, ktoré po deťoch túžia, no nemôžu ich mať. Skutočne to vedia, no to ich rozhodnutie aj tak nezmení. Nemali by ste teda skúšať zmeniť ich názor, pretože sa nestretnete s úspechom.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov