Foto: Unsplash/Element5 Digital

Máte vo svojom okolí ženu, ktorá netúži po deťoch?

Mať deti bolo v minulosti samozrejmosťou. Nie dieťa, ale deti. Pokojne aj 4 a viac. Dnes však existuje skutočne mnoho moderných žien, ktoré po deťoch netúžia. Dôvodov, prečo tieto ženy nechcú deti je hneď niekoľko. Niektoré sa chcú venovať svojmu partnerovi, iné svojej kariére.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto ženy by ste však nemali súdiť, pretože je to ich rozhodnutie. Ak teda stretnete niekoho, kto netúži po deťoch, nehovorte mu týchto 10 vecí. Sú to veci, ktoré rozhodne počuť nechcú a nemusia. Zoznam zostavil portál Thought Catalog.

#1 Tykajú vaše biologické hodiny

Hoci sa týchto slov pravdepodobne nezrieknete a vyslovíte ich, názor ženy to určite nezmení. Určite si uvedomuje, že ak ich nebude mať teraz, tak ich nebude mať už nikdy. Nemusíte jej to pripomínať.

Foto: pexels.com

#2 Nechcete rodinu?

Väčšina žien, ktoré nechcú deti, svoju rodinu majú. Rodina neznamená deti. Rodina môže pozostávať z dvoch ľudí, ktorí sa milujú a sú ochotní pre seba urobiť všetko. Ak túto otázku chcete položiť aj napriek tomu, opýtajte sa jej, či nechce väčšiu rodinu. Odpoveď však bude pravdepodobne nie.

#3 Ak nechcete dieťa, aký bude váš zmysel života?

Takže takto. Nie pre každého sú zmyslom života deti. Mali by ste sa zamyslieť, v ktorom storočí žijeme. Nie je to storočie, kedy bola výchova detí povolaním. Každý máme iné životné ciele a to, či medzi nich patrí rodičovstvo alebo nie, je osobným rozhodnutím každého z nás.

Foto: Unsplash

#4 A čo vaša matka? Nechce vnúčatá?

Samozrejme, že chce. Ktorá žena by nechcela vnúčatá? Správna matka však nebude tlačiť na svoju dcéru kvôli svojmu šťastiu. Mať dieťa kvôli niekomu inému je dosť sebecké.

#5 Kto sa o vás postará, keď budete stará?

Nezabúdajte na to, že ženy bez detí nie sú úplne samy. Často majú partnerov, ktorí sa o nich v budúcnosti s radosťou postarajú. Ak však toho nebudú schopní, stále existujú domovy dôchodcov, ktoré sú plné opatrovníkov. Očakávanie, že deti majú určitú povinnosť ošetrovať svojich chorých rodičov, je scestné, ale to je už iný článok.

Foto: Unsplash/Khamkéo Vilaysing

#6 Nebojíte sa, že vás opustí partner? Veď musí za sebou zanechať nejakú stopu.

Nie som si úplne istá, prečo stále žijeme v tejto mylnej a archaickej predstave, že muži musia „šíriť svoje semeno“.

#7 Keď budete staršia, zmeníte názor. Bude však neskoro.

To sa pravdepodobne nestane. Tieto plány do budúcnosti sú často premyslené. Šanca, že sa to zmení, je minimálna, no ak sa to náhodou stane, stále to nie je vaša vec.

Foto: Unsplash

#8 Až keď budete mať dieťa, spoznáte skutočnú radosť.

Kde vznikla myšlienka, že ak chcem žiť plnohodnotný a šťastný život, musím byť matkami? Čo je to vlastne „skutočná radosť“? Je radosť, ktorú prežívam s manželom, falošná radosť? Čo tak radosť z toho, že trávim čas tým, čo milujem? Je to tiež falošné?

#9 Kým nebudete mať dieťa, nebudete vedieť, čo je to pravá láska.

Pravá láska nie je synonymom dieťaťa. Pravou láskou vás môže obklopiť váš partner. Alebo aj pes.

Foto: Unsplash/Annette Sousa

#10 Nemôžete mať deti? Alebo to je váš partner?

Toto je najhoršia otázka, ktorú by ste sa nemali pýtať nikoho. Ak vám to niekto bude chcieť povedať, povie vám to aj sám.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov