Foto: Photo by Min An from Pexels

Niekedy je rozchod tým najlepším riešením.

Dať sa s niekým dokopy je ľahké. Oveľa náročnejšie je ukončiť vzťah, ktorý už dávno stratil zmysel. Vnútorne jednoducho cítime, že nie sme na správnej ceste. Môžeme klamať sami sebe, no naše vnútro nám ukáže, kde je pravda. Ako sa teda rozísť bez toho, aby nás zaplavila vlna ľútosti? Dá sa to. Len vaše rozhodnutie musí byť pevnejšie než skala.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aby ste sa už ďalej netočili v nezmyselnej špirále pochybností, treba konať. Ako uvádza portál The Minds Journal, toto je 5 prístupov, ktoré vám pomôžu ukončiť vzťah bez toho, aby ste to neskôr ľutovali. Pomôžu vám, keď vám bude najhoršie.

#1 Buďte si istí, že ste sa skutočne snažili

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Ešte predtým, než sa rozhodnete odísť z nefunkčného vzťahu, uistite sa, či ste doňho vložili to najlepšie zo seba. Naozaj ste sa snažili? Alebo vám bol váš vzťah ukradnutý a s partnerom či partnerkou ste boli len preto, aby ste neboli sami? Ak ste brali vzťah seriózne a naozaj ste doňho dali všetko, no napriek tomu nefunguje, určite nemáte čo ľutovať. Harmonický vzťah si totižto vyžaduje obojstranné úsilie.

#2 Majte na rozchod pádny dôvod

Žiaden vzťah by sa nemal ukončovať kvôli banalite. Ak nechcete tvoriť pár s vašou polovičkou, treba si poriadne zvážiť dôvod, prečo by ste mali ísť od seba. Nevera, absolútna strata dôvery, vzájomne odcudzenie… Príčin môže byť veľa. Ak je to niečo, čo neviete odpustiť, pravdepodobne bude rozchod tá najlepšia voľba,

#3  Pamätajte na to, že ghosting nie je najlepšie riešenie

Photo by Andrea Dibitonto on Unsplash

Pretože je to zbabelosť. Fenomén ghostingu, teda nešťastného spôsobu rozchádzania sa, kedy sa ten druhý vyparí zo vzťahu ako gáfor, neustále rastie. Ak sa rozchádzate s partnerom či partnerkou, urobte to zo vztýčenou hlavou a určite mu/jej venujte aspoň rozhovor. Nech sa už medzi vami stalo čokoľvek, určite má právo dozvedieť sa, čo stojí za príčinou rozchodu.

#4 Dajte druhej osobe možnosť, aby vám povedala, čo cíti

Je dôležité vypočuť si druhého človeka. Stačí, keď mu venujete aspoň pár minút, počas ktorých ho nebudete prerušovať svojimi vsuvkami. Aj on má svoj uhol pohľadu. Nemusí to nič meniť na vašom rozhodnutí. Dôležité je vytvoriť mu priestor na rozhovor, ktorý mu pomôže lepšie sa vysporiadať s rozchodom.

#5 Urobte to tak, ako by ste to dokázali prijať aj vy

Každý rozchod bolí. Aj váš partner/partnerka sa bude musieť zmieriť s bolesťou. Aby rozchod bolel čo najmenej, skúste si predstaviť, akým spôsobom by rozchod najlepšie znášali vy. Tým, že si v druhom človeku predstavíte seba, nebudete mu chcieť ublížiť a rozídete sa s ním čo najšetrnejšie.

Photo by Joshua Ness on Unsplash

A nezabúdajte, že rozchod by mal byť konečnou stanicou. Keď ste sa už raz rozišli, nedávajte si ďalšiu šancu. Koniec by mal byť naozajstným koncom.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov