Ľudia, ktorí sa na vás vykašľali, naozaj nestoja za to.

Ľudia v našich životoch sa menia. Odchádzajú a prichádzajú. Vo chvíli, keď im už začneme dôverovať a pustíme si ich k telu, niektorí z nich nás presvedčia o tom, že nemajú chrbtovú kosť. Podrazia nás a vykašlú sa na nás. A čo je najhoršie, urobia to všetko s úsmevom na tvári. Práve takýchto ľudí by ste však mali vystrihnúť zo svojho života. Prečo?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak je tu niečo, čo zostane záhadou, tak to budú pravdepodobne ľudia. Ľudia a ľudské zmýšľanie. Vždy, keď si už myslíte, že viete všetko, vždy, keď si už myslíte, že ste pripravený na čokoľvek, ľudia urobia niečo, čo vám zoberie slová z úst.

V našich životoch sú mnohí, ktorých považujeme za priateľov. Ale len čas ukáže, či nimi aj naozaj sú. Veď nejeden z nás sa už na ľuďoch popálil a toho, koho sme považovali za blízkeho človeka, nám podrazil nohy, zlomil srdce – áno, aj kamaráti dokážu lámať srdcia, a odišiel. A viete, čo musíte urobiť teraz vy? Odstrihnúť zo svojho života každého, kto odstrihol vás.

Je to celkom ťažké – povzniesť sa nad tým všetkým a nechať ľudí odísť. A dokonca im ešte odpustiť. Ale je to to najlepšie, čo môžete urobiť. Nie pre nich, ale pre seba.

Čas hojenia je naozaj dlhý. Ale popri tom si uvedomíte niekoľko dôležitých vecí:

unsplash.com

#1 Takých ľudí v skutočnosti nepotrebujete. Aj keď si najprv myslíte, že áno. Aj keď vám zozačiatku chýbajú.  Nepotrebujete ich. Naozaj nie. Nakoniec si uvedomíte, že prinášali do vášho života negativitu, bez ktorej je vám teraz ľahšie.

#2 Budete vďační za pekné obdobie vášho života. Nech už vám ten človek urobil čokoľvek, určite si spomeniete aj na tie krásne chvíle, ktoré ste spolu prežili. A budete za ne vďační. Budete vďační za všetky výlety, všetky noci a dni a všetky okamihy, ktoré ste spolu strávili. A v tom momente budete pripravení a otvorení novým dobrodružstvám.

#3 Nikto nie je neomylný. Uvedomíte si, že každý človek si nesie svoj podiel viny. Nielen vy. Nielen oni. Všetci. A zrazu uvidíte všetky tie veci, ktoré mohli byť inak. Zoberiete si z toho poriadnu lekciu, ponaučíte sa a v budúcnosti sa tomu budete všemožne vyhýbať.

#4 Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Zrazu vám dôjde, že človek môže byť v skutočnosti úplne iný, než ako ho vidíte. Alebo, než ako ho chcete vidieť. Až po tom, čo sa rozhodnete niekoho úplne vystrihnúť z vášho života, uvidíte všetky tie veci, ktoré vás pomaly ničili, no vy ste ich tolerovali.

#5 Ste silnejší, než si myslíte. Zistíte, že ste vlastne silná osobnosť. Bojovník. Bojovali ste a vojnu vo svojom vnútri ste dotiahli až do víťazného konca. Vyformovalo vás to do osoby, ktorou ste dnes. A uvedomíte si ešte niečo. Uvedomíte si, že tú dnešnú verziu máte radi. Že tá dnešná verzia vás je múdrejšia, vyspelejšia, silnejšia a odvážnejšia, než tá stará.

unsplash.com

#6 Teraz sa vám dýcha ľahšie. Uvedomíte si, že pocit, že sa nemôžete poriadne nadýchnuť, je preč. Že pocit, že vám niekto drží nôž pri krku, je preč. Že všetko zlé odišlo aj s tou osobou.

#7 Ak vás niekto v živote nechce, nemá cenu sa namáhať. Nemá cenu to skúšať akýmikoľvek prostriedkami. Ľudia sa síce menia, no v svojej podstate zostávajú rovnakí. Ak vás podrazia raz, urobia to aj druhýkrát. Ak vás nechcú teraz, nebudú vás chcieť ani potom. A ako dlho ešte chcete trpieť? Urobte si tú láskavosť a prestaňte sa prosiť.

Nakoniec zistíte, že nikto neprešiel vaším životom náhodou. Všetci vás niečo naučili a aj vďaka nim ste teraz takí, akí ste. A tí ľudia, ktorí vám budú súdení, tí správni ľudia, tí si k vám nájdu cestu a už neodídu.

Pozri aj: Viete, ako spoznáte hlúpeho človeka? Freud má skvelú radu, ktorú zhrnul do jedinej vety

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov