Ak vám povie: "Robím to len pre tvoje dobro!" Utekajte kade ľahšie. Ten muž vás vôbec nemá rád, aj keď vám tvrdí opak.

Všetci robíme chyby. Často však raníme tých, na ktorých nám najviac záleží. Dnes si posvietime najmä na mužov. Niekedy môžu svojím správaním poriadne prestreliť. Viete, akých chýb sa najčastejšie dopúšťajú v partnerstve?

Článok pokračuje pod videom ↓

Je v poriadku robiť chyby, avšak nie je v poriadku stále robiť tú istú. Prečítajte si 7 najvážnejších chýb, ktorých sa dopúšťajú muži. Určite by ste ich nemali len tak prehliadať.

#1 Vadia mu jej kamaráti

Pravdepodobne preto, že sám pán tvorstva má nízke sebavedomie. Ak si zdravo verí a dôveruje svojej partnerke, tak určite vie, že niet sa čoho obávať. Najmä ak sa kamaráti s Petrom už od čias základnej školy. To, že je vo vzťahu neznamená, že sa musí povinne izolovať od všetkých mužov v okruhu dvadsiatich kilometrov.

#2 Príliš ignoruje svoju partnerku

Photo by Greg Raines on Unsplash

Je presvedčený, že má partnerku pevne pod palcom. A je si ňou taký istý, že nepovažuje za potrebné informovať ju o tom, kde sa nachádza. Nepošle ani správu. Ani obraz ani zvuk. Však raz sa domov vráti, no potom sa bude čudovať, prečo sa s ním partnerka nebaví. Keby to však urobila ona, pravdepodobne by jej odtrhol hlavu. Žiaľ, nepoužíva rovnaký meter.

#3 Snaží sa zmeniť jej spôsob šatníka

Samozrejme, pokiaľ ju nezbalil, tak mu nevadili minisukne ani hlboké výstrihy. No akonáhle sa žena stane jeho „majetkom“, začína si ju chrániť ako oko v hlave a najradšej by ju videl vo vreci od zemiakov. Avšak len v takom, ktoré nebude príliš priesvitné. Byť s niekým vo vzťahu neznamená, že žena musí automaticky prísť aj o svoju slobodu.

#4 Svoje sebavedomie si dokazuje agresivitou

Photo by Pablo Varela on Unsplash

Nemusia hneď padať facky. Väčšinou sa násilie začína verbálnym útokom. Takýto „frajer“ začne verbálne ponižovať svoju partnerku. Každý jej názor je vyslovene hlúpy, o svete nevie nič a on je stredobodom vesmíru. Násilie v akejkoľvek forme však nepatrí do žiadneho vzťahu. Takýto chlap by mal preto radšej ostať sám. Je to vždy lepšie, akoby mal ničiť život (ďalšej) žene.

#5 Nemá rád, keď jej ostatní muži dávajú komplimenty

A dokonca ju obviní z provokácie. Veď predsa sa nikto nemôže na ňu ani pozrieť. Je to len a len jeho majetok. Miesto toho, aby bol rád, že má vedľa seba nádhernú ženu, začne ju od okolia izolovať. O niečom to svedčí, však?

#6 Nerešpektuje jej priateľky

Photo by Obed Hernández on Unsplash

Otvorene ich pred ňou ohovára. Nechápe, ako sa môže stretávať s takými „kravami“. Na každej z nich mu niečo vadí. Ak mu však žena bude ustupovať, čoskoro ostane sama. Teda, so svojím (ne)milujúcim partnerom.

#7 Zakazuje jej stretávať sa so známymi a rodinou

A paradoxne je mylne presvedčení, že to robí len pre jej dobro. Je rodeným manipulátorom, ktorý uvarí ženu za pochodu. Tie, ktoré to zažili, vedia, o čom je reč. A určite vedia, že z takéhoto nefunkčného vzťahu sa odchádza len veľmi ťažko. Niekedy pomôže len zázrak. Inokedy bude žena musieť  pozbierať zvyšky síl a zdravého rozumu, aby tak našla cestu k východu. Ale nebojte sa. Aj tu platí staré známe „Čo ťa nezabije, to ťa posilní.“ A je to tak!

Pozri aj: Týchto 10 (zlo)zvykov pri posielaní správ môže viesť k poriadnej hádke. Robíte ich aj vy?

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov