Úzkosť vás môže niekedy úplne odrezať od bežného života. Mladá umelkyňa zverejnila na sociálnu sieť status, v ktorom opisuje devastačné dôsledky úzkosti, o ktorých vie len málokto.

Všetci s niečím bojujeme. Rozprávať o problémoch sa kedysi považovalo za prejav slabosti, no dnes sa našťastie tento mýtus konečne rúca. V skutočnosti nemusíme byť silní. Dôležitá je čestnosť a úprimnosť pred samým sebou. Len tak sa dokážeme popasovať so svojimi démonmi. A Brittany sa to podarilo. Prečítajte si status, ktorí sa dotkol vnútra tisícok ľudí z celého sveta. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Brittany Morefield, 23-ročná vizážistka, je na prvý pohľad úplne obyčajná žena. Jedného dňa si však povedala, že má dosť pretvárky a chce byť konečne sama sebou. Dlhodobo trpela úzkosťou a už ju nebavili dobré rady okolia, ktoré jej v skutočnosti vôbec nepomáhali.

Keď niekto trpí len obyčajnou nádchou, väčšinu to okolie raz-dva zaregistruje. Pretože prejavy sa naozaj nedajú nevšimnúť. No úzkosť je tichá, zákerná a postupne vás celého pohltí. Na druhej strane vás aj toto ochorenie môže posunúť vpred. Môže byť príležitosťou pre boj či vnútorný rast. Neprišla vám do cesty len tak náhodou.

Vedzte, že máte v sebe dosť sily na to, aby ste ju porazili na celej čiare. Brittany sa však rozhodla poukázať na to, že okolie málokedy chápe, čo sa deje vo vnútri človeka trpiaceho úzkosťou. Preto sa rozhodla zverejniť status, ktorý ju stál nemálo odvahy.

Písala ho uprostred záchvatu paniky

Anxiety isn't just having a hard time catching your breath. Anxiety is waking up at 3 am from a dead sleep because your…

Gepostet von Brittany Nichole Morefield am Donnerstag, 10. August 2017

„Úzkosť neznamená, že sa len nemôžete nadýchnuť. Úzkosť je o tom, že sa o tretej v noci zobudíte z mŕtvolného spánku, pretože cítite, akoby vám srdce išlo vyskočiť z hrude. Úzkosť je pocit neustáleho stresu z vecí, ktoré sa môžu i nemusia stať. Úzkosť sú otázky v hlave, ktoré pokladáte Stvoriteľovi a pýtate sa ho, ako to mohol dopustiť. Úzkosť je o tom, že zavoláte svojej sestre uprostred noci len preto, aby vám pomohla sa z toho dostať. Úzkosť je o tom, že o druhej v noci skončíte  sprche. Úzkosť vám zmení náladu z minúty na minútu. Vycucia vás a hrá sa s vami ako s handrovou bábikou. Úzkosť je o plači a o bolestivých slzách. Úzkosť je bolesť. Je temná, je to strach, emocionálna i fyzická bolesť, sú to starosti. Úzkosť  je neustále vyvolávanie hádok s manželom, aj keď na ne nemáte dôvod. Úzkosť sa vás pýta „čo ak…,“ pričom nepoznáte na túto otázku odpoveď.“ 

Výpoveď tejto mladej ženy však pokračuje. Na záver pripája posolstvo, ktoré sa dotklo sŕdc ľudí na celom svete: „Na vašich pocitoch skutočne záleží,“ píše Brittany. „Len preto, že sa pasujete s niečím, čo iní ľudia nepoznajú, neznamená to, že ste blázniví alebo bezcenní. Veľa najúspešnejších ľudí na svete trpí úzkosťou. Vedzte, že to nie je vaša chyba. Nie je to koniec. Ste silní. Ste odvážni. Ste statoční. Zaslúžite si lásku a pochopenie.“

Gepostet von Brittany Nichole Morefield am Dienstag, 29. August 2017

Brittany napísala tento status, pretože už nevidela svetlo na konci tunela. Napísala ho, aby mohla opäť nájsť kontrolu nad svojím stavom. A svojím odvážnym činom inšpirovala ostatných. Jej status zdieľalo viac ako 420-tisíc ľudí, čo je dôkaz toho, že problematika úzkosti sa týka viac ľudí, než by sme si mysleli. Táto mladá žena svojím neobvyklým statusom ukázala, aká dôležitá je otvorenosť. Práve tá nám pomôže nájsť cestu vpred.

Pozri aj: Viete, čo v skutočnosti znamená, keď vám človek trpiaci úzkosťou či depresiou povie, že je unavený?

independent
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov