Staré zvyky, s ktorými zaručene urobíte dobrý dojem.

Doba ide dopredu a preto niet divu, že všetko staré a staromódne sa nahradzuje novšími a modernejšími vecami. Aj keď, treba uznať, že to nemusí znamenať, že to bude rovnako dobré. V súčasnosti ste si už mohli prečítať množstvo článkov o tom, ako urobiť dobrý dojem. Ale čo keby sme sa vrátili do starších časov a prevzali tieto spôsoby priamo od našich predkov? Toto je 7  zaručených spôsobov z minulých rokov, ktoré by sme si mali znova osvojiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Príchod s nápojom v ruke

Aj keď máte možno na pláne veľmi veľa vecí, malá prestávka na kávu či čaj sa nájde vždy. A čo keby ste nekúpili kávu iba sebe ale zároveň ju doniesli aj svojim kolegom či šéfovi? Takto rozhodne potešíte každého.

Postaviť sa, keď niekto vojde

Či už ste niekde na večeri s partiou kamarátov alebo rodinou, postaviť sa od stolu a privítať niekoho, kto práve prišiel je slušnosť, ktorá sa, bohužiaľ, pomaly vytráca. A pritom je to tak jednoduchý zvyk, ktorý druhému naznačí, že ho máte radi, a že vám na ňom záleží. Skúste to nabudúce aj vy.

Pevný stisk ruky

Váš stisk by mal byť pri podávaní ruky vždy pevný. Nielenže to na druhú osobu pôsobí dojmom, že o ňu máte záujem, ale taktiež jej to hovorí, že ste silný a sebavedomý človek, a to znamená len jediné – jej náklonnosť máte vo vrecku.

unsplash.com

Prísť načas

Ďalší zo spôsobov, ako urobiť na ostatných veľmi dobrý dojem, je prísť niekde načas, alebo dokonca v predstihu – namiesto toho, aby ste sa vyhovárali, kvôli čomu všetkému meškáte. V ľuďoch to hneď vyvolá pocit, že ste spoľahlivá osoba.

Radšej zatelefonovať, než posielať správu

V súčasnosti sme si už oveľa viac zvykli posielať správy a telefonátom sa akosi vyhýbame. Telefonovanie je však, predsa len, trochu osobnejšia forma konverzácie a aj v druhom vzbudzuje príjemnejšie pocity. Takže nabudúce, keď pôjdete písať správu, skúste si to premyslieť a radšej zavolať.

Vystrite sa

Správne držanie tela – žiadne hrbenie sa, hlava hore a vypnutá hruď dokážu urobiť zázraky. Nielenže vy sa budete cítiť lepšie a sebavedomejšie, rovnakým dojmom budete pôsobiť aj na ostatných ľudí.

Spoločné večere

Nič nie je lepšie, než keď pre vašu rodinu, priateľov alebo dokonca ľudí, na ktorých sa snažíte urobiť dojem, pripravíte skvelú večeru a popritom budete mať čas porozprávať sa, diskutovať o rôznych veciach a spoločne sa len tak baviť.

unsplash.com

Pozri aj: Staromódne randenie malo svoje čaro. Týchto 12 krásnych zvykov by sme mali vrátiť späť

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov