Zaujímavé metódy, ako urobiť zo skorého ranného vstávania príjemný zvyk.

Nový rok je tu a s ním prichádzajú aj novoročné predsavzatia. Ak ste sa rozhodli, že tento rok bude pre vás úspešný, nemohla vám uniknúť ani táto jedna spoločná vlastnosť všetkých úspešných ľudí, ktorú sa rozhodli zaviesť aj do svojho života: skoré ranné vstávanie. Vstať skoro ráno so sebou prináša veľmi veľa výhod a šetrí mnoho času. Keď však príde na lámanie chleba a zazvoní budík, dostať sa z postele je oveľa ťažšie, než by sa mohlo zdať. Toto sú však podľa psychológov overené taktiky, ako sa stať ranným vtáčaťom a ako urobiť každé ráno lepšie či znesiteľnejšie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Skúste spať na ľavej strane postele

Podľa rôznych štúdii, spanie na ľavej strane postele dokáže zlepšiť našu náladu až o 10 percent. To znamená, že ak sa chcete ráno zobudiť do krajšieho dňa a naladení na pozitívnu vlnu, vyberte si ľavú polovičku postele za tú vašu.

Noste žltú farbu

Vedeli ste, že medzi ľuďmi koluje príbeh o tom, že Vincent Van Gogh, jeden z najslávnejších maliarov, jedával žltú farbu, pretože sa snažil veriť tomu, že by ho urobila šťastnejším? Nuž, či už je to pravda alebo nie necháme na každého predstavivosti, ale každopádne nosenie žltej farby vám môže pomôcť pozdvihnúť náladu, pretože na človeka pôsobí optimisticky a energeticky.

unsplash.com

Tón budíka musí byť pozitívny a radostný

Ak si za tón vášho budíka nastavíte nejakú smutnú či pomalú pesničku, môže sa veľmi rýchlo a jednoducho stať, že ho vypnete a naspäť zaspíte. Namiesto toho to skúste s nejakou veselou či rytmickou pesničkou, vďaka ktorej budete doslova chcieť vyskočiť z postele.

Vstaňte a cvičte po dobu piatich minút

Ak dokážete ráno vstať a aspoň po dobu piatich minút si trochu zacvičiť, vaša produktivita sa počas dňa poriadne zvýši. Pri cvičení sa uvoľňujú endorfiny – hormóny šťastia, ktorým vďačíme za dobrú náladu.

Dajte si rýchlu ľadovú sprchu

Neexistuje lepšie nabudenie do dňa než pár rýchlych minút pod ľadovou sprchou, ktorá nás osvieži, prebudí k životu a pripraví na všetko.

unsplash.com

Urobte stojku na hlave

Dobre, vieme, že to môže znieť úplne šialene, ale psychológovia naozaj odporúčajú urobiť ráno stojku na hlave. Mozog sa dostatočne prekrví a dokonca tento cvik má na naše telo relaxačné a upokojujúce účinky.

Vždy raňajkujte

A samozrejme, v neposlednom rade bod, ktorý sa nemôže vynechať. Aj keď je to pre niektorých ťažké, mali by ste si zvyknúť na to, že sa ráno naraňajkujete. Raňajky sú totiž najdôležitejšie jedlo dňa, jedlo, z ktorého získavame energiu. A ako potom chcete byť počas dňa čulí a dobre naladení, keď vám chýba energia?

Pozri aj: Nočné sovy holdujú alkoholu a cigaretám. Zaujímavé vedecké zistenia o nich a ranných vtáčatách vás prekvapia

simplecapacity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov