Foto: Photo by bruce mars from Pexels

Tento jednoduchý trik vám nezaberie ani 11 minút a urobí vás v práci šťastnejšími a lepšími.

Kedy naposledy ste sa cítili v práci naozaj šťastní a plní energie? Kedy naposledy ste sa do práce tešili? Bolo to pred pár hodinami? Alebo pred pár dňami, či dokonca pred niekoľkými rokmi? Je jasné, že pokiaľ ide o našu prácu, niektoré dni sú lepšie, iné horšie. Niekedy sa tešíte viac, inokedy menej, ba až vôbec. Našťastie, vedci prišli na to, ako môžete byť v práci šťastní (alebo aspoň šťastnejší) každý deň a netrvá to dlhšie, než 11 minút. 

Článok pokračuje pod videom ↓

V čom teda spočíva to „tajomstvo“?

Ukážte svoje silné stránky

Vedci odporúčajú tento jednoduchý trik: ukážte svoje silné stránky. Silné stránky, to sú všetky tie veci, v ktorých ste dobrí a z ktorých máte radosť, pretože viete, že vám naozaj idú. Viete, že v tom jednoducho vynikáte. Cítite sa pri tom sebavedomo a čo je ešte podstatnejšie, šťastne.

Pravdou však je, že mnoho zamestnancov nemá počas dňa veľa času na to, aby sa zaoberali svojimi silnými stránkami. Alebo, lepšie povedané, mnoho zamestnancov nevie, že počas dňa by sa mohli zaoberať svojimi silnými stránkami oveľa častejšie.

Vedci prišli na to, že ak budete každý deň aspoň 11 minút robiť to, čo vám ide najlepšie, budete sa v práci cítiť oveľa lepšie, energickejšie, produktívnejšie a šťastnejšie. Stojí za to, vyskúšať to, nemyslíte?

pexels.com

Nové návyky, ktoré stačí praktizovať 11 minút denne

Ak si však neviete rady a neviete, čo by mohlo predstavovať tú činnosť, ktorú máte radi, potom si môžete vyskúšať v práci osvojiť nové návyky. A opäť, skúste ich praktizovať každý deň po dobu aspoň 11 minút a uvidíte, že výsledky na seba nenechajú dlho čakať. Tieto patria medzi ľuďmi medzi tie najpopulárnejšie:

#1 Zvedavosť – každý deň sa skúste naučiť novú vec. Prečítajte si nejaký článok alebo si pozrite zaujímavé obohacujúce video a potom si nezabudnite urobiť krátke poznámky o tom, čo ste sa dozvedeli. Tak máte príležitosť rozvíjať svoje vlastnosti, ale aj myseľ.

#2 Kreativita – mnoho zamestnancov či lídrov odporúča nasledovné: keď si ráno sadnú za stôl so svojou rannou kávou, strávia minimálne 10 minút brainstormingom a snažia sa prísť na čo najviac nápadov či riešení pre problémy, ktorým momentálne čelí ich pracovný tím. O tie najlepšie sa potom nezabudnú podeliť s ostatnými.

pexels.com

#3 Slušnosť –  iní ľudia zas odporúčajú pozrieť sa každé ráno na svoj rozpis či plán a nájsť nejakú vec, ktorú môžete urobiť a uľahčiť tak život či už svojim kolegom alebo klientom.

#4 Vďačnosť – predtým, než odchádzate, popremýšľajte niekoľko minút o tom, komu by ste dnes mohli poďakovať za to, že urobil váš deň lepším a krajším. Následne mu poďakujte a až tak choďte domov.

#5 Vytrvalosť – každé ráno, keď si v hlave premietnete to, čo vás čaká, skúste si vybrať tri hlavné ciele, na ktorých budete pracovať najintenzívnejšie. Jedine tak dosiahnete vyššiu produktivitu.

Ak si osvojíte niektorý z týchto návykov alebo budete denne praktizovať niečo iné, niečo, čo máte naozaj radi, potom sa z vás nielenže stane lepší človek, no zároveň sa v práci budete cítiť oveľa šťastnejšie a zvýši sa aj vaša produktivita.

pexels.com
livehappy
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov