Zdroj: Pexels

Emocionálna inteligencia už dlhšie nie je len pojmom, ale niečím, čo skúmajú psychológovia po celom svete.

Je to schopnosť pracovať a nakladať s vlastnými emóciami, ale aj s emóciami druhých. Máte ju aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

Nedá sa merať, no väčšina ľudí sa zhodne na jednej veci: buď ju máte, alebo nie. Portál Your Tango uverejnil test, vďaka ktorému rýchlo zistíte, ako ste na tom vy.

Stačí sa pozrieť na nasledujúcu optickú ilúziu. Čo vás na obrázku zaujalo ako prvé?

1. Tráva

Ak ste ako prvú uvideli trávu, patríte medzi tých, ktorí sa skutočne zaujímajú o životy iných ľudí. Napriek tomu, emocionálna inteligencia nie je vaša úplne silná stránka. Pokiaľ však trpíte a máte pocit, že ste zišli zo správnej životnej cesty, alebo ste ranili city niekoho, na kom vám záležalo, nebojíte sa o pomoc požiadať svoje okolie.

2. Dievča

Ak váš zrak prvotne spočinul na dievčati, patríte medzi tých, ktorí uprednostnia iných pred sebou. Problémy a trápenia iných ľudí sú u vás na prvom mieste, a hoci to vaše okolie určite ocení, netreba zabúdať ani na vlastné potreby a záujmy. Časom sa totiž táto vaša nesebeckosť môže stať neudržateľná a vy sa budete cítiť vyčerpane.

3. Zrkadlo

Napokon, ak vás na prvý pohľad najviac zaujalo zrkadlo, patríte medzi ľudí s najvyššou úrovňou emocionálnej inteligencie. Dokážete výborne prečítať emócie, má to však jeden háčik. Často mávate tendenciu cítiť sa zodpovedný za to, ak je niekto smutný, utrápený alebo nahnevaný. Neberte zakaždým vinu na seba, pokúste sa viac komunikovať a identifikovať presný zdroj týchto pocitov.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov