Géniovia nemusia byť vždy jednotkári. V skutočnosti majú iné prednosti. Pozrite sa, či náhodou nepatríte medzi nich!

Géniovia síce môžu mať rôzne podoby, no i tak majú určité znaky spoločné. Ak aj vy na sebe spozorujete jednu z týchto siedmych vecí, môže to byť znakom toho, že ste génius. A dokonca si toho nemusíte byť ani vedomí!

Článok pokračuje pod videom ↓

Ste zvedaví, ktoré sú to? Pozrite sa spolu s nami na znaky, ktoré vás zaradia k prirodzeným géniom.

#1 Ste zvedaví a neustále sa zaujímate o okolitý svet

pixabay.com

Neuspokojíte sa s bežnými odpoveďami. Potrebujete ísť za hranice všednosti. Preto skúmate veci z viacero strán. Ženie vás túžba prísť veci na koreň. Aj Albert Einstein o sebe povedal: „Nie som inteligentný. Len som neskutočne zvedavý.“ A práve táto vlastnosť mu pomohla prísť na kolosálne objavy.

#2 Rozprávate sa sami so sebou

A nie je na tom nič zlé. Rozmýšľate nahlas, komunikujete sami so sebou, no nie, nie ste blázon. Je to znakom toho, že vám to páli viac ako ostatným. Keď sa rozprávate sami so sebou, aktivujete určité zóny v mozgu, ktoré vám pomôžu prísť na nevšedné riešenia.

#3 Neustále čítate

Pretože si uvedomujete, že knihy sú pre ľudstvo darom. Nielenže vás dostávajú do iných dimenzií, pomocou ktorých prežívate fiktívne životy a dobrodružstvá, ale sú i obrovským zdrojom skúseností a poznatkov, ktoré môžete využiť vo svoj prospech. „Najlepšia vec, akú som mal, sú knihy,“ tvrdil Nikola Tesla, a my nemáme dôvod pochybovať o jeho slovách.

#4 Milujete hlavolamy a hádanky

pixabay.com

A nielen tie. Váš mozog zažíva stav blaženosti, keď sa môže pustiť do riešenia nejakého problému. Tam, kde väčšina ľudí vidí prekážku, vy vidíte výzvu. A aj to vás odlišuje od ostatných.

#5 Neustále na niečo zabúdate

Pamätáte si na starého profesora, ktorý zabudol prísť na prednášku? O roztržitých vedcoch koluje nejeden vtip. A v každom vtipe je zrnko pravdy. Géniovia často zabúdajú na základné veci, pretože majú hlavu zamestnanú riešením iných, oveľa vážnejších problémov.

#6 Správna životospráva vám veľa nehovorí

pixabay.com

Možno pijete litre kávy, alebo si zapaľujete jednu cigaretu od druhej. Závislosť môže mať rôzne podoby. No vy cítite, že vám to pomáha nakopnúť sa a tak vôbec nedbáte o zdravý životný štýl. V skutočnosti by ste si význam tohto slovného spojenia museli vyhľadať na internete, pretože je pre vás veľkou neznámou.

#7 Strachujete sa a príliš veľa premýšľate

Neviete len tak byť. Ani sa tešiť zo všedných vecí. Neraz prichádzate k správnym riešeniam tým najkomplikovanejším spôsobom. Život s vami asi nie je jednoduchý. Pravdepodobne ste „odľud“ a nedbáte na spoločenské zvyklosti. Máte však svoju víziu, ktorú pevne nasledujete. A to sa cení viac, než všetko ostatné!

Pozri aj: Svetový psychológ tvrdí, že vďaka tejto jednej veci sa stanete expertom na čokoľvek. Nie každý s ním však súhlasí

thepowerofideas.ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov