Na ceste hojenia stretnete mnoho ľudí. Toto je 7 z nich.

Život sa nemazná. Nehrá fér. Často nám udelí kopance práve vtedy, keď to vôbec nečakáme. Ale pamätajte si jednu vec: jediný človek, ktorý nás potom môže dať znova dokopy, sme my sami. Jediný človek, ktorý nám dokáže vyliečiť všetky rany, sme my. To my sme hrdinami nášho vlastného príbehu. Počas tejto cesty liečenia sa však stretneme s mnohými. Niektorí sa nám budú snažiť pomôcť, iní skôr viac uškodiť, ale každý, kto príde do nášho života, nás nejakým spôsobom posunie vpred a niečomu priučí. Tak koho vlastne stretneme?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Toho, kto sa bude snažiť všetko opraviť

Takíto ľudia majú zväčša dobré úmysly. Snažia sa prísť a znovu pozliepať dokopy všetky tie drobné kúsky, na ktoré ste sa rozsypali. Snažia sa vás dať znova dokopy, snažia sa vás opraviť. Bohužiaľ, nakoniec vo vašom živote urobia viac škody ako osohu, práve kvôli tomu, že sa vás snažia opraviť. Nesnažia sa vás pochopiť, usilujú sa iba o to, aby všetky časti boli na svojom mieste.

#2 Toho, kto sa bude snažiť zmenšiť vašu bolesť

Ani títo ľudia nemajú zlé úmysly, ale rovnako ako v predošlom prípade, ani ich taktika veľmi nezaberá. Budú vám hovoriť, že predsa to, čo sa vám stalo, nie je najväčšou katastrofou na svete. Že sa stávajú aj oveľa horšie veci. Že vaša bolesť nie je tá najväčšia. Ale ako vám to pomôže, keď vy cítite pravý opak?

unsplash.com

#3 Toho, kto nebude trpezlivý

Iní vám zase povedia zopár teplých slov a budú si myslieť, že to stačí. Že teraz ste tú bolesť už určite prekonali. Nie sú trpezliví. Ani oni nechápu, že hojenie rán si vyžaduje čas. Kopu času. Že sa to neudeje zo sekundy na sekundu.

#4 Toho, kto bude porovnávať

Problém s takýmito porovnávačmi je v tom, že ak sa niekto ocitol v podobnej situácii ako vy a dostal sa z nej, budú si myslieť, že musíte urobiť presne tie isté kroky, a pomôže to aj vám. Bohužiaľ, každá bolesť je iná a neexistuje nijaký presný návod, ktorého by ste sa mohli držať, aby ste ju prekonali.

#5 Toho, kto sa vás bude snažiť zachrániť

Rozdiel medzi tým, kto sa vás bude snažiť opraviť a tým, kto sa vás bude snažiť zachrániť je ten, že „záchranca“ sa vás nesnaží dať znova dokopy, pretože má pocit, že to nie je nemožné. A vlastne, to mu celkom vyhovuje. Vyhovuje mu stáť pri vás ako pri malom a slabom človiečikovi, ktorý je závislý od jeho pomoci.

unsplash.com

#6 Toho, kto sa bude snažiť počúvať

Tento typ človeka je jeden z tých najlepších, ktorých počas svojej cesty hojenia stretnete. Pretože tu bude vždy pre vás, aby vás vypočul. Bude počúvať, čo hovoríte a ako sa cítite a nebude na vás tlačiť. Poskytne vám rameno, keď si budete chcieť poplakať a bude stáť na vašej strane.

#7 Toho, kto prežil

A taktiež stretnete niekoho, kto si celým týmto procesom prešiel tiež. Ten sa vás nebude snažiť zmeniť, nebude na vás tlačiť a bude k vám tolerantný. Vie totiž, čo to celé obnáša. Vie, aké je to ťažké a vie, že všetky rany zahojí jedine čas a priestor, ktoré vám s radosťou poskytne.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 7 vecí robíte preto, že si práve prechádzate peklom

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov