Keď si práve prechádzate peklom, nezabúdajte na tú najdôležitejšiu radu: hlavne sa nezastavujte.

Vo svete, ktorý nás učí byť za každú cenu silnými a neochvejnými môže byť niekedy doslova až trápne priznať, že vás niečo trápi, alebo že vám niečo ubližuje. Tak prichádza k tomu, že svoje emócie začneme potláčať do tých najskrytejších útrob našej mysle a psychiky. Oni však nezmiznú a nakoniec sa aj tak objavia. Či už v podobe vtieravých myšlienok, ktorých sa nebudete vedieť zbaviť, alebo v podobe týchto 7 vecí, ktoré robíte, no nikto nevie, že sa ich dopúšťate, pretože si práve prechádzate peklom.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Zaujímate sa o všetko ostatné

Buďme k sebe úprimní – je jednoduchšie zaoberať sa emóciami a správaním niekoho iného, než tým svojím. Tak sa môže stať, že strávite hodiny, dni či týždne riešením kríz vašich priateľov či rodinných príslušníkov. Jediné, čo tým však získavate je čas, počas ktorého nemusíte myslieť na svoje problémy.

#2: Na nejaký čas „zmiznite zo zemského povrchu“

Z nejakého dôvodu o svojich problémoch jednoducho hovoriť nechcete. Problémom však je, že nechcete hovoriť ani o ničom inom. Cítite, že potrebujete nejaký čas pre seba. Tak môže prísť k tomu, že nejaký čas nebudete odpovedať na žiadne správy a nebudete dvíhať telefón.

pexels.com

#3: Neustále ste zaneprázdnení

Zrazu máte „náhodou“ viac práce, než kedykoľvek predtým. Napriek tomu, že ste si toho nabrali toľko, že pracujete od rána do večera, neváhate si vziať ešte niečo ďalšie navyše. Pracovať nie od rána do večera ale od rána do rána je predsa ešte výhodnejšie – nezostane vám ani jediná minúta na to, aby ste zostali so svojimi myšlienkami sami.

#4: Neustále sa presviedčate, že ste v poriadku

Snažíte sa prehliadnuť svoje náhle chudnutie či priberanie, bolesti hlavy, nespavosť, závrate, či návaly plaču. Myslíte si, že je to normálne, keď je toho teraz na vás „trochu“ viac. Neustále sa presviedčate, že ste v poriadku, a že to zvládnete aj sami.

#5: Pociťujete iracionálne stavy úzkosti

Ak svoju úzkosť potláčate, ona nezmizne – práve naopak. Vyjde na povrch v ešte „monštruóznejšej“ podobe, konkrétne v podobe iracionálnych myšlienok, ktoré posadnú vašu myseľ. Zrazu vás napríklad posadne presvedčenie, že trpíte rakovinou, alebo začnete mať úplnu istotu, že vás partner podvádza.

pixabay.com

#6: Všetko vidíte až neprirodzene pozitívne

Možno aj vy máte vo svojom okolí niekoho, kto popiera akúkoľvek negativitu, smútok, či zlú náladu. Sú to však prirodzené emócie a preto im treba dať voľný priebeh. Ľudia, ktorí svoje problémy skrývajú však často predstierajú, že všetko je v tom najlepšom poriadku a tvária sa, že akýkoľvek problém je vlastne len výplodom fantázie.

#7: Čokoľvek premeníte na vtip

Stalo sa vám už niekedy, že ste sa jednoducho museli začať smiať, aj keď vám bolo naozaj ťažko? Tento zúfalý smiech je však len „posledným výkrikom“ organizmu, ktorý sa snaží ventilovať obrovské napätie, ktoré vo vás je. Snaha o vtipkovanie však môže byť aj silená, a to v prípade, že chcete ľuďom ukázať, že ste naozaj úplne v poriadku. Vtedy sa snažíte premeniť na vtip naozaj čokoľvek, aj keď to niekedy nie je práve najvhodnejšie.

Pozri aj: TÝCHTO 10 VECÍ SA STANE, AK STRETNETE PO TOXICKOM VZŤAHU TOHO PRAVÉHO ALEBO TÚ PRAVÚ

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov