Zotaviť sa z nevery nie je jednoduché, ale dá sa to.

Ľudia podvádzajú už od nepamäti. Aj napriek tomu, že nevera je už stará známa vec, ak sa to stane práve vám, môže vás to poriadne zasiahnuť a úplne vám to obrátiť život hore nohami. Začnete si klásť otázky prečo, ako, kedy, spadnete do kolotoča sebaobviňovania  a možno budete dokonca tak trpieť, až budete mať pocit, že už nikdy v živote sa vám z toho nepodarí zotaviť. Bude to ťažké, to áno, ale nezúfajte. Raz príde ten deň, keď bolesť prejde a vy budete znova žiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nie je to vaša vina

To, že vás vás partner alebo partnerka podviedla, nie je vaša vina. Bolo to sto percent jeho alebo jej rozhodnutie, vedeli, do čoho idú a nie je tu spôsob, ako ste tomu mohli zabrániť. Pamätajte si, že to, že vás niekto podviedol, nebolo vaše rozhodnutie.

#2 Vaša dôvera bude nalomená – na celkom dlhý čas

Nevyčítajte si, že máte problém dôverovať ľuďom. Je logické, že vaša dôvera sa po takom incidente zmení. Doprajte si čas. Len nezabúdajte, že skôr či neskôr to budete musieť prekonať. Áno, bude to ťažké, ale nie nemožné.

#3 Nemôžete zabrániť tomu, aby sa to stalo znova. A popravde, možno sa to aj stane

Viem, viem, je bolestivé to počuť, ale niekto vám to musel povedať. Ak niekto podvedie raz, je celkom pravdepodobné, že to urobí aj druhýkrát a potom znova a znova.

unsplash.com

#4 Nie je to vina ani toho druhého

Neobviňujte a ani sa neporovnávajte s tým druhým človekom, s ktorým vás váš partner alebo partnerka podviedli. Nesnažte sa analyzovať, čo je na nich lepšie a naopak, čo vám oproti nim chýba. Ak prestanete z nevery obviňovať všetkých naokolo, vrátane seba, potom sa konečne budete oslobodzovať.

#5 Vy nie ste ten, čo sa musí zmeniť

Nemeňte sa len kvôli niekomu. Nemeňte sa len kvôli tomu, že ste pre niekoho neboli „dostatočne dobrí“ prípadne že ste bpoli „nudní“. Nemeňte sa. Pretože raz príde niekto, raz príde tá pravá osoba, ktorá vás bude mať rada presne takých, akí v skutočnosti ste. Nebude po vás chcieť, aby ste sa hrali na niečo viac.

#6 Nikdy možno nezistíte pravý dôvod, prečo sa to stalo

Určite vás to bude zaujímať. Určite vás bude zaujímať, čo viedlo vášho partnera alebo partnerku k tomu, aby vás podviedli. Ale čím skôr sa zmierite s tým, že pravé dôvody sa možno nikdy nedozviete, tým lepšie pre vás. Pretože to, čo vám niekto povie, nemusí byť skutočný dôvod na to, prečo sa to stalo. V každom prípade je však lepšie nechať to plávať, potom sa vám konečne uľaví. Jediné, čo vám totiž zostáva, je pohnúť sa ďalej.

#7 Musíte vedieť, čo si zaslúžite

Ak sa chcete pohnúť vo svojom živote ďalej, ak chcete konečne prekonať tú bolesť z ublíženia a podvádzania, potom si presne musíte určiť, čo si zaslúžite. A vedzte, že vy si zaslúžite tú najväčšiu, najepickejšiu, najkrajšiu, najvernejšiu lásku pod šírim nebom. Zaslúžite si všetko z toho a ešte oveľa viac.

unsplash.com

Pozri aj: Reč tela odhalí všetko – aj neveru. To, či vás podvádza, zistíte pomocou týchto 4 neverbálnych prejavov

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov