Kričte, hádajte sa, len nikdy neprestaňte komunikovať. Aspoň tak to tvrdí ľudová múdrosť. Síce urážlivé ticho je stokrát horšie než hádka, aj tá má v našom živote svoje miesto. Teda, ak netrvá dve storočia...

Existujú ľudia, ktorí hádky doslova milujú. Ak by niekoho nevytočili do nepríčetnosti, asi by sa im nerátal deň. Nič sa im nepáči a vehementne to dávajú najavo. No väčšine (normálnych) ľudí hádka odoberá energiu a rozhodne im na dobrej nálade nepridá. Ak ste sa už však nechali do hádky vtiahnuť, verte, že vždy sa dá nájsť spôsob, ako z toho von. Niekedy vám na to stačí úplná maličkosť…

Článok pokračuje pod videom ↓

Prinášame vám 7 skvelých taktík, ktoré vám môžu pomôcť okamžite ukončiť akúkoľvek hádku.

#1 Vyhnite sa kritike druhej osoby

Leonid Khan

Miesto toho, aby ste kritizovali, skúste sa radšej vecne baviť o tom, čo sa stalo. Komentujte teda situáciu, nie druhého človeka.

#2 Neznevažuje pocity svojho partnera

Leonid Khan

Každý má právo cítiť sa, ako chce. Skúste sa preto rozprávať práve o pocitoch druhého človeka a nesnažte sa ho zhadzovať. Vie to nechutne ublížiť.

#3 Nezamieňajte si najhoršie predstavy so skutočnosťou

Leonid Khan

Všetci vieme neraz urobiť z komára somára. Pravdou však je, že nám to na celkovej nálade a psychickej pohode dvakrát nepridá, však?

#4 Nepozerajte sa na druhých z výšky

Leonid Khan

Vzťah má byť o rovnocennosti. Nikto z vás nie je viac. A to by sme mali mať neustále na pamäti.

#5 Nehľadajte vinníka

Leonid Khan

To je asi najhorší spôsob, ktorý nikam nevedie. Čo budete mať z toho, keď nájdete vinníka? Možno chvíľku dobrý pocit, ktorý sa však čoskoro rozplynie.

#6 Nevyťahujte staré hriechy

Leonid Khan

Držte sa jedného predmetu. Skúste pri hádke nevyťahovať staré hriechy, ale držte sa aktuálnej témy. Minulosť je minulosť, nechajme ju tak!

#7 Skúste zmeniť uhol pohľadu

Leonid Khan

Na žiaden problém sa nemôžeme dívať len z jednej strany. Niekedy stačí zmeniť len uhol pohľadu a hneď nájdeme riešenie. Veď všetkým nám ide o jedno. O pokoj a mier.

Pozri aj: Počuli ste už o “indigo ľuďoch”? Týchto 20 vecí je dôkazom toho, že k nim patríte aj vy

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov