Je pravdou, že celý život sa učíme a čo sa týka vzťahov, len málokto je na ne odborník. Väčšine ľudí sa vždy hodí nejaké to "doučovanie".

My vám také malé doučko dnes ponúkame. Chceme vám ukázať, aká tenká hranica je medzi láskou a tým, čo sa na lásku len hrá. V dnešnej dobe je to obzvlášť ťažké odlíšiť, pretože sa zdá, že pravá láska už dávno neexistuje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veríme, že to nie je pravda, hoci uznávame, že mnohí ľudia sa na ňu len hrajú. Týchto 6 rozdielov medzi mužom, ktorý vás skutočne miluje a mužom, ktorý to len predstiera, vám pomôže to pochopiť…

Akceptujúci vs. Tolerantný

Nevidíte v tom rozdiel? Predsa tam je. Akceptujúci partner je ten, ktorý akceptuje vaše nedostatky a očakáva, že vy budete mať rovnaký postoj voči jeho nedokonalostiam. Tolerantný muž vás prijíma aj s vašimi chybami, lebo si dobre uvedomuje, že aj on nejaké má. Na rozdiel od akceptujúceho vás rešpektuje a berie takú, aká ste, bez toho, aby na oplátku očakával to isté od vás.

Unsplash.com/Kelly Sikkema

Podporujúci vs. Kontrolujúci

Pri týchto dvoch postojoch je kľúčovým to, či vám váš partner dôveruje. Ak nie, nielenže vás bude neustále sledovať a overovať si, či mu neklamete, ale s nedôverou sa bude dívať aj na vaše nápady. Naopak, partner, ktorý vám verí, nemá potrebu vás kontrolovať a ak sa púšťate do niečoho nového, s radosťou vás povzbudí a dá vám najavo, že stojí na vašej strane.

Úprimný vs. Krutý

Jedna a tá istá vec sa dá povedať mnohými spôsobmi. Ak sa svojho priateľa opýtate, kde bol a prečo vám nedvíhal telefón, môže vám odvrknúť, že nemal čas a je to jeho vec, alebo vám s skratke vysvetlí, že bol vonku s priateľmi a nesledoval telefón. Na margo tejto témy by sme si však mali dávať pozor aj my, ženy, aby sme partnera kruto nevypočúvali…

Napojený vs. Naviazaný

Chcete partnera, s ktorým vás bude spájať spoločné puto, alebo partnera, ktorý bude na vás lipnúť? Napojený partner má pre vás vo svojom živote špeciálne miesto, no nezanedbáva ani iných ľudí, či záujmy. Naviazaný partner je ten, ktorý medzi svoj život a vás dal znamienko rovná sa. Nemôže bez vás žiť, chce byť len s vami… Nepríde vám to detinské? Nechceme vás strašiť, no môže to byť aj znakom toho, že vami chce neskôr manipulovať.

Unsplash.com/Tanja Heffner

Ochraňujúci vs. Majetnícky

Je prirodzené chrániť niečo, na čom nám záleží. Ak kráčate v noci tmavou ulicou a on vás objíme okolo ramien, je to zaiste príjemné. No ak vás nechce nikam púšťať samu, alebo len s kamarátkami, už sa nespráva ochranársky, ale majetnícky. A vy predsa nie ste jeho majetok.

Záväzok vs. Záujem

Rozdiel medzi týmito dvoma slovami je jednoduchý. Zaujme vás čokoľvek, čo je nové, čo zbadáte vo výklade, či náhodne objavíte. Záväzok si stanovíte, keď sa zapíšete na nejaký kurz, či sa rozhodnete chodiť pravidelne do fitka. Budete tam chodiť aj vtedy, keď na to nebudete mať veľa času, či keď sa vám nebude chcieť. Rovnako je to aj vo vzťahoch.

Na záver si vás dovoľujeme upozorniť, že ak ste kritická voči svojmu partnerovi, mala by ste byť kritická aj sama voči sebe. Veď v zdravom vzťahu sú si tí dvaja rovnocenní, že?

Unsplash.com/Manuel Meurisse

Pozri aj: Tieto signály vám vyšle vaše telo, ak je to „tá pravá“ láska

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov