Foto: unsplash.com

O tom, že reč tela dokáže o človeku prezradiť veľa, ste už bez pochýb počuli. Často sa skloňuje v súvislosti s úspechom či prácou, no už menej v kontexte zaľúbenosti.

Rozhodli sme sa to trošku napraviť a dnes sa zameriame práve na to, aké prejavy reči tela má zaľúbený chlap. Pripravili sme pre vás rovno 9 gest, ktoré vám môžu prezradiť, že ten fešák oproti vám o vás má naozajstný záujem. Niektoré z nich už možno poznáte, iné vás prekvapia. Veď posúďte sami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 9 prejavov správania zaľúbeného muža. Popísal ich portál Mesmerizing Words.

Správanie muža, keď sa mu páči žena

#1

Keď je chlap v spoločnosti ženy, ktorá sa mu páči, zneistie. I keď sa to snaží všemožne zakryť, je nervózny a preto si nevedomky upravuje vlasy či bradu. Nerobí to však tak okato, ako to robia ženy. A keď sme pri vlasoch, mužom sa ženské vlasy páčia a celkom radi sa s nimi hrajú.

Unsplash.com/Mubariz Mehdizadeh

#2

Pri zaľúbenosti nesmie chýbať očný kontakt. To, že niekoho zaujmete ľahko zistíte podľa toho, že sa na vás pozerá, a to čím viac, tým dlhšie. Pri udržiavaní očného kontaktu si môžete všimnúť, že jeho zreničky sú rozšírené, a to preto, že sa mu páčite.

#3

Na obočie často zabúdame, no aj ono má svoj význam. Zdvíhame ho vtedy, keď nás niečo prekvapí, alebo keď sa nám to, čo počujeme, páči. Z toho vyplýva, že ak sa rozprávate s nejakým mužom a všimnete si, že často zdvíha obočie, páčite sa mu.

#4

Fyzická vzdialenosť medzi ľuďmi väčšinou odzrkadľuje tú psychickú. Takže čím ste si bližší, tým viac sa zužuje priestor medzi vami. Okrem toho, keď sa k vám niekto nakloní, môže to znamenať to, že vám chce byť bližší a nie to, že vás dobre nepočuje, ako si to často vysvetľujeme.

Unsplash.com/Allan Filipe S. Dias

#5

Nasmerovanie tela zrkadlí psychické nasmerovanie či nastavenie. Natáčame sa k tomu, čo nás zaujíma, čo sa nám páči. Platí to aj pri flirte a zaľúbenosti. Verte tomu, že ak sa mužovi nejaká žena páči, nasmeruje sa na ňu a venuje jej svoju pozornosť, aj keby bol v miestnosti s významnými osobnosťami.

#6

K flirtovaniu bezpochyby patria aj nenápadné dotyky. Letmo vás chytí za ruku, „omylom“ sa vás pod stolom dotkne nohou… Muži nie sú až takí nenápadní, ako si myslia.

#7

Využije každú príležitosť, aby sa k vám dostal bližšie. K tomu niet čo dodať.

#8

Na ktorý podstatný mimický prejav sme zabudli? Ak ste si spomenuli na úsmev, trafili ste do čierneho. Keď sa chlapovi žena páči, usmieva sa na ňu viac, než na iné. A že sa mu pri tom smejú aj oči, o tom nepochybujte.

Unsplash.com/Taylor Grote

#9

Ešte jedna drobnosť, ktorá síce nie je rýdzim prejavom reči tela, no patrí k tomu – tón hlasu. Keď sa chlapovi žena páči, veľmi rád jej niečo zašepká do uška, čím jej dáva najavo, že ju považuje za výnimočnú a chce s ňou zdieľať niečo osobné a intímne.

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov