Foto: Photo by Murilo Folgosi from Pexels

Ako sme vás už informovali, na našej stránke sme sa rozhodli poskytnúť priestor celoslovenskému projektu Chuť žiť, ktorý sa venuje poruchám príjmu potravy. Dnes vám prinášame ďalší príbeh.

Ženy! Dievčatá! Každá jedná z nás je hodná lásky, hodná života! Každá jedná z nás je výnimočná a nenahraditeľná. Neoberajme sa o najvzácnejší dar – o dar života. Mám túžbu podeliť sa s vami o svoj príbeh, konkrétnejšie o jeho časť.  

Článok pokračuje pod videom ↓

Bol piatok, mala som za sebou ťažké dva týždne. Celé dni som od rána jedla, prejedala sa a zvracala – ten istý kolobeh, deň čo deň… Vždy prišla nová sila s tým bojovať, no napokon je zakaždým slabšia než môj súper…

Dnes som však prišla na kraj svojich síl. Mama ma vyzdvihla v škole a pýtala sa tie typické materinské otázky. Neodpovedala som, nanajvýš všeobecne. A keď sme prišli domov, neodolala som… a prejedla sa. A znova. A opäť.

V zlom stave som si povedala, že stačilo. Dosť! Bežala som za babičkou, ktorej som sa vyplakala a zverila sa, v čom je problém; čo cítim. Nerozumela tomu, aj keď sa snažila. Povedala mi však, že ak nikto, aspoň Boh ma pochopí. „Nájdi v ňom silu,“ hovorila.

Photo by Engin Akyurt from Pexels

Premýšľala som nad jej slovami a večer si zapla kázeň. Zatvorila som oči a modlila sa. Oľutovala som svoje chyby a odpustila rodičom všetky krivdy. Cítila som vďačnosť – za rodinu, priateľov… A napokon som odpustila samej sebe. Uverila som, že som hodná byť na tomto svete. Celým svojím bytím.

Myslím, že vďaka tomu sa roztrhli putá, čo mi zväzovali krídla. Teraz viem, že mám chuť žiť, chuť žiariť a čo je najdôležitejšie, milovať samú seba. Prajem všetkým, ktorí trpia PPP, aby prišiel ten moment, kedy si konečne povedia: „Som voľná.“

Autorka článku: Nikola


Pozn. redakcie: Znenie textu je pôvodné a príbeh nebol pre zachovanie autenticity redakciou nijakým spôsobom upravený ani editovaný. 


Pri liečbe PPP pomáha aj písanie. Ak sa chcete vypísať z toho, čo prežívate, svojím príbehom môžete zároveň ukázať ostatným, že v tom nie sú sami a môžete tým tiež prispieť k uvedomeniu, čo PPP skutočne znamenajú. Napíšte nám na [email protected] a my váš príbeh (anonymne alebo pod menom) zverejníme na blogu Chuť žiť za spolupráce so Psych.sk. Ďakujeme.
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov