Keď ste na dne, dá sa ísť už iba jedným smerom - nahor.

Možno sa nachádzate vo vašom živote v takej situácii, kedy si myslíte, že nižšie sa už nedá klesnúť. Možno si myslíte, že ste na dne. Dobre, pretože z úplného dna vedia už iba jediná cesta – cesta nahor. A toto je 6 prípadov toho, že nech situácia vyzerá na prvý pohľad akokoľvek zle, v skutočnosti ste však na tej najsprávnejšej ceste.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 6 prípadov, kedy ste si mysleli, že ste na úplnom dne, no v skutočnosti ste boli na tej najsprávnejšej ceste.

#1 Vtedy, keď ste sa rozišli s osobou, ktorú ste považovali za svoju osudovú lásku

Rozchody sú ťažké. Zanechajú v našom živote dieru, ktorá sa len ťažko vypĺňa niečím iným. Zanechajú naše srdcia zlomené na milióny malých kúskov a my sa cítime, akoby sa nikdy nemali dať dokopy. A celé je to ešte horšie, ak sa rozídeme s osobou, ktorú už dlhý čas považujeme za našu osudovú lásku. S osobou, o ktorej sme si mysleli, že nám je súdené žiť spolu naveky. No aj keď rozchod môže byť takmer ako koniec sveta, pamätajte, že niečo sa muselo skončiť, aby sa iné mohlo začať. Možno sme boli vo vzťahu s naozaj nesprávnou osobou a kvôli tomu by sme nikdy nestretli tú pravú. Ale to by sme nezistili, ak by sme sa nerozišli.

#2 Vtedy, keď vás vyhodili z práce

Dostať padáka určite nespadá do kategórie príjemných vecí, ba dokonca je to jedna z tých najnepríjemnejšich a najstresujúcejších vecí pre každého. Veď predsa, všetci musíme z niečoho žiť. Každý z nás potrebuje peniaze na to, aby uživil seba a svoju rodinu. Ale aj o tom to celé je. Dostali ste padáka. Teraz máte možnosť vydať sa cestou, ktorá vám možno bola súdená. Máte možnosť objavovať a spoznávať samého seba. Máte možnosť zamestnať sa znova – tentokrát niekde, kde sa vám bude viac páčiť. Možno dostanete vyšší plat, možno s vami budú lepšie zaobchádzať.

unsplash.com

#3 Vtedy, keď z vášho života odišlo mnoho ľudí, ktorých ste mali radi

Ľudia v našich životoch neostávajú večne. Rozdiel je len v tom, že jedni sa zdržia krátko, iní dlhšie. Každý človek, ktorého však stretneme, nám do nášho života prinesie nejakú lekciu, z ktorej sa poučíme. Aj keď teda máte pocit, že zrazu z vášho života odchádzajú všetci, ktorých máte radi, nesmúťte. Odchádzajú, pretože vás už naučili to, čo mali. Odchádzajú, pretože ste už pochopili veci, ktoré ste mali pochopiť. Odchádzajú, pretože si zaslúžite vo svojom živote lepších. Odchádzajú, aby nechali priestor novým.

#4 Vtedy, keď ste to zabalili na vysokej škole alebo nejakom kurze

Spočiatku ste možno mali pocit, že to bolo niečo pre vás. Boli ste presvedčení, že ste predurčení vykonávať túto činnosť. Ale, po niekoľkých možno mesiacoch, možno rokoch, ste to vzdali. Odišli ste z vysokej školy či nepokračovali ďalej v absolvovaní nejakého kurzu. A aj keď to možno na prvý pohľad znie zle, vedzte, že ste pre seba urobili to najlepšie rozhodnutie, aké ste mohli. Tým, že ste odišli odniekiaľ, kde ste vnútorne cítili, že vás to neposúva tým správnym smerom, smerom vpred, a že to nie je niečo pre vás, ste sa zároveň oslobodili. Oslobodili ste seba, svoju myseľ a svoju kreativitu a teraz sa môžete v plnej nádhere rozvíjať po stránkach, ako by ste chceli.

unsplash.com

#5 Vtedy, keď ste sklamali a ranili vašich milovaných

Na vašu obhajobu treba podotknúť, že nikto nie je dokonalý. Všetci sme len ľudia a všetci robíme chyby. A práve tie chyby sú potrebné na to, aby sme sa z nich poučili. Aby sme my sami boli lepší. Sklamanie bolí. Ublíženie taktiež. Ale výčitky svedomia najviac. Musíme sa naučiť hovoriť prepáč. Musíme sa naučiť odpúšťať ľuďom i sami sebe.

#6 Vtedy, keď ste sklamali samého seba

Najhorší pocit zo všetkých je aj tak ten, keď ste sklamali samého seba. Keď ste nedokončili úlohu, ktorú ste chceli. Keď ste neurobili to, čo ste chceli. Keď ste sa nepostavili za to, čo ste si mysleli, že bolo správne. Jednoducho vždy, keď ste vedeli, že ste to mohli urobiť aj inak – lepšie, ale neurobili. Milovať a rešpektovať samého seba je tá najťažšia vec. Musíte čeliť mnohým démonom, musíte preskúmať tie najtmavšie zákutia vašej duše ale hlavne, musíte si odpustiť. A majte na pamäti, že sklamanie zo samého seba je väčšinou to, čo vedie k milovaniu samého seba a k ceste za poznaním vašej pravej tváre.

Pozri aj: Toto je 10 vecí, ktoré by ste druhým ľuďom NIKDY nemali tolerovať

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov