Je čas nechať minulosť minulosťou a vykročiť vpred v ústrety budúcnosti.

Nechať minulosť minulosťou a nájsť vo svojom živote opäť pokoj či vnútorný mier je náročné. Pripomína to skôr beh na dlhú trať, než krátky šprint. Trvá to dni, mesiace, ba niekedy aj roky, kým sa konečne vysporiadate s tým, čo bolo, s tým, čo sa stalo a dôjdete k rozhodnutiu, že je čas sa pohnúť ďalej. A nikto vám to nezazlieva, zoberte si presne toľko času, koľko na to potrebujete. Ale raz, keď dôjdete do cieľovej rovinky, zrazu si uvedomíte, že ste pripravení. Ste pripravení nechať to všetko plávať.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako spoznáte, že je to práve teraz? Týchto päť znakov vám napovie.

#1 Cítite, že potrebujete zmenu

Toto je prvý znak, pretože je zároveň zo všetkých najdôležitejší. Môžete prečítať všetky knihy sveta, pozrieť si rôzne motivačné filmy, vypočuť si rady od kdejakých odborníkov, no kým sami nebudete chcieť zmenu, kým sami nebudete chcieť konečne zahodiť minulosť za hlavu a pohnúť sa ďalej, potom vám naozaj nič nepomôže. Takže musíte sa opýtať sami seba, či ste na to pripravení. Ak je odpoveď „áno“ potom je jasné, že cítite, že potrebujete zmenu. A to je prvý krok k novému začiatku. Zmena. Zmena niečoho starého, čo nefungovalo.

#2 Konečne ste pochopili, že je čas si odpustiť

Doteraz ste trýznili samého seba. Doteraz ste sa vinili za všetko, čo sa stalo. Doteraz ste možno vinili aj ostatných. No vedzte, že ak budete pripravený nechať minulosť minulosťou, potom konečne dospejete k záveru, že je čas odpustiť sebe a ostatným. Že je čas konečne pripustiť si svoje chyby, poučiť sa z nich, pousmiať sa nad nimi a ísť ďalej. Pretože s vinou nemôžete žiť navždy. Skôr či neskôr by vás úplne zničila. Našťastie, to už ale nie je váš prípad.

unsplash.com

#3 Zmierili ste sa s tým, že to, čo sa stalo, sa už nedá zmeniť

Je to ťažké. Je naozaj ťažké zmieriť sa s niečím takým. Skúšali ste to. Často ste sa o to snažili, ale neviedlo to k ničomu. A preto je lepšie zmieriť sa so skutočnosťou, že to, čo sa už raz stalo, sa nedá vrátiť späť. Skutky boli vykonané, slová boli vyslovené a vy s tým už nič nenarobíte. Keď ste sa už však rozhodli minulosť nechať ísť, potom je vám to jasné. Potom viete, že jediné, na čom odteraz záleží, je to, čo sa deje práve teraz a to, čo ešte len príde.

#4 Záleží vám na vašom zdraví

Povedali ste si, že dosť bolo trápenia, pretože vám záleží na vašom vlastnom zdraví. Nielen tom fyzickom, ale hlavne tom psychickom. Chýba vám ten usmiaty a pozitívny človek, ktorým ste kedysi boli a chcete ho späť. A táto túžba po tom niečo zmeniť, tá túžba po tom byť lepší a zdravší je presne to, čo potrebujete.

#5 Vo vzduchu vetríte niečo nové

A napokon, rozhodli ste sa úplne vzdať minulosti, pretože vo vzduchu cítite niečo nové. Niečo iné. Prísľub akejsi nádeje na niečo väčšie a lepšie. Zrazu vidíte, že ak sa chcete v živote niekam posunúť, že ak chcete urobiť krok vpred, potom sa musíte vzdať všetkého, čo vás ťahalo vzad. A v tomto prípade je to vaša minulosť. Konečne ste pripravení nechať ju odísť, nadýchnuť sa a začať úplne odznova.

unsplash.com

Pozri aj: Nachádzate sa v nich? Toto sú 3 znamenia, že tie najlepšie roky svojho života máte ešte len pred sebou

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov