Ak sa topíte v bahne, pomôže vám pomocná ruka. Niekedy aj jednoduchá veta vo chvíľach, keď sa cítime byť naozaj na dne, môže spôsobiť hotové zázraky. Týchto 5 viet si definitívne aspoň raz za čas zaslúži počuť každý z nás.

Nie vždy vieme (alebo chceme) byť silný. Niekedy nás život pritlačí, niekedy si ho komplikujeme my sami. Týchto 5 viet z úst blízkych však môže zapôsobiť ako tá najlepšia terapia. Možno vás napadnú vo chvíľach, keď si niekto z vašich priateľov nebude vedieť poradiť s vlastnými démonmi. A ktovie, možno ich niekto povie vám, práve vtedy, keď ich sami budete najviac potrebovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Všetci si niečím prechádzame. Reklamy v médiách nás presviedčajú, že sa máme cítiť šťastne, ale akosi vieme, že k pocitu šťastia nám nepomôže produkt, ktorý daná firma prezentuje. Šťastie je ukryté hlboko v nás. Čo však povedať človeku, ktorý na to akosi zabudol?

#1 Nie si sám/sama

Nikto nie je na svete úplne sám. Podľa duchovných majstrov je samota len ilúziou. Všetci sme obklopení ľuďmi, úsmev na tvári vám môže vyčarovať aj poštárka. Okrem toho má každý z nás vnútorný zdroj, s ktorým je neustále spojený. Ak máte pri sebe človeka, ktorý sa topí v samote, skúste mu venovať pozornosť a pár chvíľ. Uvidíte, že mu to pomôže pohnúť sa z miesta.

#2 Nie si tým, kým si bol. A tak to má byť

Photo by Lina Trochez on Unsplash

Ak ste v živote zažili nejakú naozaj silnú stresovú situáciu, určite ste si všimli, že vás poznačila na celý život. Človek z nej nikdy nevyjde  absolútne rovnaký, ako keď do nej vchádzal. Zmení mu to celé vnútro, celé vnímanie. Ak človek, ktorý trpí, je zrazu iný, netreba mu to vyčítať. Prechádza prirodzeným procesom hojenia zranených emócií. A čo bolí, to rastie. Na to netreba zabúdať.

#3 To nie je koniec. To je len začiatok

I keď trošku zamotaný, ale predsa len je to začiatok. V živote nič nie je večné. Niečo sa končí, niečo začína. Je to prirodzené. Preto, ak sa vám deje niečo, čoho zmysel ešte postrádate, nevešajte hlavu. O pár dní, týždňov či mesiacov sa na to budete dívať predsa len inak. Práve sa začína nová etapa vášho života, a k tomu vám môžeme zablahoželať.

#4 Tvoja najväčšia sila pramení z prítomného okamihu

Photo by Lina Trochez on Unsplash

Nežite minulosťou ani sa nesnažte spoznať budúcnosť. Aj tak dopadne všetko inak, než si plánujete. Podľa viacerých odborníkov sa do stavu „tu a teraz“ môžete dostať jednoduchým uvoľnením tela. Pozorujte ho. Vyskúšajte autogénny tréning. Ak ste napätí ako struna, svedčí to o tom, že nie ste v tom najlepšom psychickom stave. Myslíte však na to, že len vy môžete zmeniť túto skutočnosť. A to v každom okamihu života.

#5 Stále sa máš od čoho odraziť

Možno nevyšlo niečo tak, ako ste si plánovali, ale stále máte v živote množstvo istôt, na ktorých môžete stavať. Máte kde bývať, ste nažive. Určite je okolo vás aspoň jeden človek, na ktorého sa môžete spoľahnúť. A najmä, máte svoj vlastný zdroj energie, ktorý vám nikto nemôže vziať.

Pozri aj: 10 citátov, ktoré vás naozaj prinútia popremýšľať nad skutočným zmyslom života

marcandangel
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov