Ste zvedaví? Kto nie je, že? Na niektoré otázky ale nechcete poznať odpoveď.

Teda, väčšinou si to uvedomíte, až keď je neskoro. Presne o tom bude tento článok. Možno ste si mnohé z týchto otázok položili už aj vy sami. A možno si aj vy potom poviete, že toto ste vedieť ozaj nechceli a nemuseli.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ale veď posúďte sami…

#1 Prečo máte po plávaní v bazéne červené oči? Ak ste si mysleli, že je to kvôli chlóru, nie je to celkom tak. Môže za to chloramín, ktorý vzniká spojením kyseliny močovej a chlóru.

pexels.com

#2 Zdá sa vám, že sa počas spánku nepotíte? Omyl. Ročne vypotíte približne 100 litrov. Možno preto sú potom tie matrace také ťažké.

#3 Vyskytujú sa črevné parazity aj v dnešnej dobe u ľudí? Čudovali by ste sa, koľko ich je. Nechcite vedieť, ako sa rozmnožujú, no na toaletu na verejných WC si zo zásady nesadajte.

#4 Máte radi hotdogy? Možno vás už na ne prejde chuť. Podľa všetkého obsahujú najčastejšie odpad zo živočíšnej výroby. Presnejšie ide o kožu, krv, mastné tkanivá, šľachy a iné tzv. vedľajšie produkty.

#5 Aká čistá je zubná kefka? Nuž, nie veľmi. Najmä ak ju máte v jednej miestnosti s toaletou. Po každom spláchnutí, keď je misa otvorená, sa mikročiastočky z exkrementov dostanú do vzduchu. A veru, že si nevyberajú na čom pristanú.

pexels.com

#6 Ste zvedaví, ako vyzerajú tumory, či inak povedané nádorové bunky? Nečakajte nič okúzľujúce, v niektorých prípadoch môžu mať aj zuby, vlasy, oči či mozgové tkanivo.

#7 Koľko baktérií sa prenáša pri bozkávaní? Hádam ste si len nemysleli, že žiadne! Podľa vedcov sa za 10 sekúnd bozkávania prenesie na toho druhého až 80 miliónov baktérií. Ale beztak to nikoho neodradilo…

#8 Čo máte v pupku? Možno piercing, ale okrem neho aj tisícky druhov baktérií, z ktorých polovica je vedcom neznáma. Ten náš pupok sa skrátka nezdá…

#9 A aby toho nebolo málo – viete, koľko baktérií máte v tele? Veľa. Každý z nás je chodiacou bankou baktérií. Ich buniek je v našom tele 10 krát viac, než tých ľudských. A to vedci počítali u ľudí, ktorí pravidelne dodržiavajú hygienu…

#10 Ničí alkohol mozgové bunky? Koľkí by chceli, aby toto bol mýtus! Nuž, je to pravda, alkohol nášmu mozgu neprospieva.

Unsplash.com/Adam Wilson

#11 Je hranie počítačových hier škodlivé? Áno. Ak sa neustrážite a pohltíte sa do hry až príliš, môže dôjsť k zástave srdca či kolapsu organizmu.

#12 Boli v Disneylande nejaké mŕtvoly? Áno. A stále sú. Mnoho pozostalých tam počas jazdy koča rozptýlo popol svojich mŕtvych. Aj napriek zákazu a pokutám.

#13 Je počítačová klávesnica až taká špinavá? Oveľa viac, než predpokladáte. Podľa výskumov je jednou z najšpinavejších vecí. Veď je 400 krát viac zamorená baktériami, než priemerné WC. Môžete si za to sami, tým, že pri počítači jete. Nepopierajte, že nie.

#14 A čo mobil – je čistejší? Ani nie, vedci zistili, že na telefónoch bežne prenášame baktériu E.coli, ktorá sa vyskytuje aj v exkrementoch.

#15 Čo všetko o mne vie internet? Naozaj to chcete vedieť? Nuž, stačí povedať, že každé vyhľadávanie, ktoré ste kedy urobili, je archivované a je k dispozícii každej vláde a to až najbližších 200 rokov. Takže asi tak.

#16 Kedy zomriem? Trochu zbytočná otázka, nie? Nesústreďte sa na smrť, ale na život.

#17 Ktorá časť domu je tá najšpinavšia? Čo by ste tipovali? Ak kuchynský drez, tak ste sa nemýlili. Je v ňom viac baktérií E.coli, než na toaletnej mise. Tejto potvorke sa totiž mimoriadne darí v teplom a vlhkom prostredí.

pexels.com

#18 Je vankúš naozaj taký špinavý? Je ešte špinavší. V priebehu troch rokov sa jeho hmotnosť môže až zdvojnásobiť, čo majú na svedomí vaše odumreté bunky a samozrejme roztoče.

#19 Z čoho sa vyrábajú potravinárske farbivá? Veríme, že práve nič nejete. Niektoré sa vyrábajú z malých pavúčikov, no často sa používa látka castoreum, ktorá sa získava zo žliaz bobra.

Pozri aj: Toto je jedna z najzvláštnejších vecí, podľa ktorej spoznáte psychopata

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov