Každý o ňom hovorí, ale nikto ho nevidel. Paradoxne šťastie je tou najjednoduchšou a zároveň aj tou najzložitejšou vecou na svete.

Dnes sa budeme rozprávať o šťastí. Ale asi netreba veľa slov. Šťastie – je to pocit, stav mysle či životná filozofia? Autori týchto krátkych komixov sa ho pokúšali zachytiť. Pozrite sa, ako sa im to podarilo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekto hľadá šťastie po celý život, iný je zas rád, že je vôbec nažive. V roku 2011 OSN predstavila správu o celosvetovom šťastí (World Happiness Report). Cieľom bolo „zmerať“ šťastie v 155 krajinách. Bolo to vôbec po prvýkrát, čo sa niečo také uskutočnilo. Aké faktory sa brali do úvahy? HDP, životná úroveň či sloboda. Vo februári 2017 sa podľa tejto správy na prvom mieste umiestnilo Nórsko a tak sa stalo vraj najšťastnejšou krajinou. No dá sa pocit šťastia merať komfortom a životným zabezpečením? Veď v  Butáne sa viac starajú o „hrubé domáce šťastie“ obyvateľov než o hrubý domáci produkt. Ten je absolútne vedľajší. A čo je možno pre mnohých z nás nepochopiteľné, ľudia sú tam šťastní, i keď žijú v chudobe – teda aspoň podľa našich obvyklých merítok.

http://owlturd.com
zenpencils.com
cinismoilustrado.com
owlturdcomix
anythingcomic.com
owlturd.com
mrlovenstein.com
mimiandeunice.com
owlturdcomix
loadingartist
boredpanda.com
boredpanda.com
andysinger.com
hapiness is

Tieto kresby však majú jedno spoločné. Ukazujú, že šťastie sa neukrýva vo veciach, ale je v nás. A je to tak.

Pozri aj: TÁTO 75-ROČNÁ ŠTÚDIA Z HARVARDU ODHALILA 5 TAJOMSTIEV K ŠŤASTNÉMU ŽIVOTU

interez.sk (Michaela), boredpanda.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov