Tieto znaky vám napovedia, že ani vy nie ste plne autentickí.

Je nemožné byť „skutočným ja“ celý deň, každý deň. Ale, to je v poriadku. Niekedy sa jednoducho musíte usmievať, aj keď sa vám chce plakať. Musíte sa správať priateľsky, aj keď sa na to vôbec necítite. Musíte sa správať rozumne, aj keď vôbec neviete, čo máte robiť. Ale to neznamená, že by ste nemali byť čo najautentickejšou osobou každý deň. Aj napriek rôznym situáciám  kedy si myslíte, že musíte skrývať svoje pravé emócie, by ste mali svetu ukázať vašu pravú tvár a správať sa tak, ako to cítite. Toto je však 13 znakov toho, že to tak nerobíte.

Článok pokračuje pod videom ↓

Premýšľate, čo ste povedali

Ak v noci ležíte v posteli a premýšľate o všetkých tých „čudných“ veciach, ktoré ste počas dňa povedali či urobili, je možné, že ste neboli plne autentickí.

Často sa cítite nepríjemne

Je normálne trpieť príležitostným nepríjemným pocitom, ale to neznamená, že by ste sa mali cítiť nepríjemne 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Ak sa tak cítite, mohlo by to byť kvôli malému hlasu vo vašej hlave, ktorý kričí, že to nie ste vy.

unsplash.com

Ste mrzutí

Ak nehovoríte to, čo si myslíte, prípadne sa nesprávate ako vaše pravé ja, nebuďte prekvapení, ak sa začnete cítiť mrzuto. Indikátorom toho, že nie ste autentickí, môže byť aj pociťovanie odporu voči druhým ľuďom.

Neustále sa cítite nepochopení

Keď nie ste sami sebou, nie je možné, aby ľudia v skutočnosti vedeli, čo vlastne chcete. A to môže viesť k nepochopeniu.

Snažíte sa nájsť únikovú cestu

Často sa snažíte „utiecť“ pred sociálnymi interakciami, pretože, ako už bolo spomínané vyššie, ste mrzutí a voči ľuďom cítite odpor. Ale čím autentickejší počas dňa budete, tým budete mať menšiu potrebu utekať.

Bojíte sa vystúpiť z vašej komfortnej zóny

Každý človek má raz za čas potrebu urobiť vo svojom živote nejakú zmenu. Či už ide o farbu vlasov alebo zamestnanie, ak sa toho bojíte natoľko, že to nedokážete urobiť, pretože neustále rozmýšľate, čo na to povedia ostatní, potom nie ste plne autentickí.

unsplash.com

Dvakrát si premyslíte, čo poviete

Určite by ste nemali povedať každú somarinu, ktorá vám príde na jazyk, to rozhodne nie. Ale ak až príliš rozmýšľate nad tým, čo povedať, pretože znova premýšľate nad tým, čo na to povedia ostatní ľudia, ani v takom prípade nie ste autentickí.

Máte potrebu byť „perfektní“

Neustále máte pocit, že musíte byť dokonalí, a že musíte zapôsobiť na druhých ľudí. Že sa im musíte zapáčiť. Že chcete, aby vás považovali za úžasného. Ale dajte pozor, toto rozhodne nie je správne.

Cítite, že ste zo seba sklamaní

Je v poriadku, ak sa niekedy cítite zo seba trochu sklamaní a viete, že ste toho mohli urobiť viac. To je presne tá sila, ktorá vás ženie vpred. Ale ak sa cítite zo seba neustále sklamaní, ak mávate pocity odmietnutia alebo nespokojnosti, hnevu a či dokonca depresie, môže to byť kvôli tomu, že potláčate svoje pravé ja.

unsplash.com

Pri rozhodovaní sa obraciate na iných

Požiadať o pomoc a radu je úplne normálna a zdravá vec. Ale ak máte pocit, že nemôžete urobiť rozhodnutie bez pomoci, bez toho, aby ste sa nespýtali ostatných, mohlo by to taktiež znamenať, že nie ste autentickí.

Alebo vám rozhodovanie trvá príliš dlho

V inom prípade vám zas trvá nekonečne dlho rozhodnúť sa. Ste príliš zaneprázdnení tým, čo chcú všetci ostatní, namiesto toho, aby ste zvážili, čo je pre vás to pravé a najlepšie.

Robíte všetko, čo môžete, len aby ste sa vyhli konfliktom

Keď potláčate svoje inštinkty, pocity a reakcie v snahe udržať mier, je jasné, že nie ste plne autentickí. Áno, nikto nemá rad konflikty, no niekedy sa jednoducho musíte postaviť za seba a povedať, ako to naozaj je – aj keď to znamená, že nie všetci vás budú mať radi.

Cítite, akoby nikto nepoznal vaše pravé ja

Ak ľudia neustále hovoria, že ste neprístupní či uzavretí, je pravdepodobné, že nevydávate autentické vibrácie. Potom sa však cítite mizerne, pretože máte pocit, že nikto nepozná vaše skutočné ja.

unsplash.com

Pozri aj: Toto je 10 vlastností, ktoré majú len autentickí ľudia, ktorí sa na nič nehrajú. Patríte k nim aj vy?

bustle.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov