A hlavne netvrďte, že žiadnu z týchto uvedených viet ste nikdy nepovedali. To by ste totiž opäť klamali.

Aj keď to neradi priznávame, klameme veľmi radi a veľmi často. Štúdie ukazujú, že až 60 percent ľudí zaklame aspoň raz počas desať minútovej konverzácie. Samozrejme, väčšina z týchto klamstiev sú drobné klamstvá, ktoré nenarobia takmer žiadnu škodu, ale stále – klamstvo je klamstvo.

Článok pokračuje pod videom ↓

A toto je 12 z nich, ktoré každý povedal minimálne raz, keď nie aj viackrát.

#1 „Microsoft Excel? Expert.“

Koľkí z nás už o sebe tvrdili, že pokiaľ ide o Excel, sú v tom hotoví experti? Profíci? Áno, je pravda, že drvivá väčšina dokáže urobiť tabuľku a ešte niekoľko ďalších základných úkonov, ale všetky kúzla, ktoré sa v takýchto programoch dajú urobiť, neovláda pravdepodobne nikto.

#2 „Nie som opitý.“

Samozrejme, že nie. Presne tak ako každý piatok. Pár drinkov hore-dole. Najvtipnejšie je však to, že aj keď o sebe prehlásite, že nie ste opití, všetci ostatní vedia, že ste, dokonca aj vy sami viete, že ste, len to jednoducho nechcete priznať.

#3 „Áno, tvoja nová priateľka/tvoj nový priateľ je vážne super.“

Určite ste už zažili situáciu, keď vám niekto s nadšením predstavoval novú známosť, ktorú predtým samozrejme vychválil až do nebies, ale vy od prvej chvíle viete, že realita je bohužiaľ diametrálne odlišná.

#4 „Nebolo to drahé. Až tak.“

Len trošku. Trošíčku. No dobre, tak možno trošku viac. Ale potrebovala som to predsa k svojmu životu. Nie, to nevadí, že podobných harabúrd mám už plný dom, toto je niečo celkom iné. Toto je niečo, čo som vždy chcela. Po čom som vždy túžila. Prečo to nikto nedokáže pochopiť?

unsplash.com

#5 „Och, prepáč, vôbec som si nevšimla tvoju správu.“

Vlastne všimla, aj som si ju prečítala, ale zámerne som ju neotvorila, aby som sa mala na čo vyhovoriť. A to všetko len kvôli tomu, že teraz na takúto socializáciu nemám náladu.

#6 „Odteraz už žiadni chlapi!“

Poznáte to, keď sa vaša kamarátka rozíde v poradí s dvadsiatym mužom jej života a potom prehlási, že odteraz s chlapmi skončila? A potom prejde niekto okolo, usmeje sa a vy viete, že celý kolotoč sa môže znova začať.

#7 „Nič spolu nemáme, veď mi je úplne ako brat.“

Tajná láska, platonická láska, nazvite si to akokoľvek. Pravdou však je, že každý z nás mal v živote niekoho, o kom tvrdil, že je to „iba“ kamarát/kamarátka“, ale v skutočnosti vždy chcel, aby z toho bolo niečo viac.

#8 „Jéj, mám obrovskú radosť. Naozaj ti to prajem.“

V skutočnosti to znamená: vôbec sa neteším, vôbec ti to neprajem a nikdy som ti to ani nepriala. Život je strašne nefér a ty si to rozhodne nezaslúžiš. A vlastne ti tak trochu aj závidím. Budem sa však tváriť milo, ale ver mi, v duchu som ťa už minimálne päťdesiatkrát prekliala.

#9 „Musíme sa niekedy stretnúť.“

Je typická fráza doplnená o kŕčovitý úsmev, ktorá tiež znamená: prosím, dúfam, že sa už nikdy neuvidíme. A verte tomu, že ju používame naozaj často.

unsplash.com

#10 „Nie, vôbec neviem, kto to je, nikdy som si nepozerala jeho profil na internete.“

Je ďalšia veľmi častá lož vyrieknutá takmer na dennej báze, pretože v skutočnosti ste si ho na internete hľadali toľkokrát, že máte o ňom takmer všetky informácie.

#11 „Ale prosím vás, tu vôbec nejde o peniaze.“

K tomuto klamstvu asi toľko: vždy ide o peniaze.

#12 „Neboj sa, všetko bude v poriadku.“

Toľko irónie v jednej vete. Viete, že nič nebude v poriadku a viete, že už nič nebude také, ako predtým. Ale aj napriek tomu to poviete, pretože si myslíte, že to druhému pomôže. Prekvapenie: nepomôže.

Pozri aj: Toto je 7 zvykov, ktoré majú len mimoriadne zdvorilí ľudia

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov