Ak by sa o niečom dalo napísať nekonečne veľa hodnotných kníh, sú to určite vzťahy. Sú jedinečné ako samotní ľudia. Možno aj preto máme často problém vyznať sa v nich.

Okrem toho, so vzťahmi je to bežne ako na hojdačke – raz ste hore a raz dole. Ak ide o partnerský vzťah, raz toho druhého milujete najviac na svete a inokedy by ste ho nechceli už nikdy vidieť. Obzvlášť, keď sa do problémov medzi vami dvoma primieša tieň niekoho tretieho.

Obvykle je ťažké pripustiť si tú možnosť, že by sme pre našu milovanú polovičku nemuseli byť na prvom mieste a sme veľmi zranení a sklamaní, keď sa naše obavy naplnia. Na druhej strane, niekedy sme príliš podozrievaví a žiarliví a vidíme problémy aj tam, kde nie sú.

Týchto 10 znakov vám môže signalizovať, že sa do vášho vzťahu vtiera aj niekto tretí…

Citové ochladenie

Máte odrazu pocit, že bozky od vášho partnera sú už len rutinné? Máte dojem, že váš vzťah stratil iskru? Nuž, čelíte emocionálnemu ochladeniu – už si nie ste citovo takí blízki, ako predtým.

Dôvodom nemusí byť nevyhnutne nevera, váš partner môže mať náročné obdobie v práci, alebo máte medzi sebou isté nevypovedané, či nedoriešené veci z uplynulých dní či týždňov.

Unsplash.com/Mike Kotsch

Kríza intimity

Bozky a sex sú jedna vec, intimita je vec druhá. Je to blízkosť, ktorá nie je len telesná ale aj duševná. Je to vzájomné zdieľanie života toho druhého. Ako sa prejaví kríza intimity? Cítite to. Vaša polovička sa s vami zrazu prestane deliť o každodenné radosti i starosti, a jej správanie je kŕčovité a neisté. Ak sa to vyskytlo náhle, môže to byť náznakom, že máte konkurenciu. Nech je to akokoľvek, je na mieste vážne sa o všetkom porozprávať.

Náhle výdavky

Tento znak je trochu ťažšie prekuknuteľný, najmä ak si každý z vás spravuje svoje financie zvlášť. Je to iné, ak máte spoločný účet a zrazu si všimnete neočakávané výdaje. Ak si niečo také všimnete, skúste sa najprv so svojím partnerom v pokoji porozprávať a jeho reakcia vám iste pomôže zistiť, čo sa deje a či sú vaše obavy opodstatnené.

Precitlivenosť na výčitky

Je normálne, že si z času načas ostrejšie vymeníte názory alebo jeden druhému niečo vytknete. Zvláštne je, keď sa vaša polovička začne zrazu prehnane brániť a snažiť sa čo najrýchlejšie zahladiť všetky spory, aj za cenu toho, že by mala ustúpiť v niečom, pri čom si obvykle stojí za svojím. Vyhýbanie sa hádkam je univerzálnym znakom toho, že s vaším vzťahom sa niečo deje a vôbec to nemusí byť nevera.

Potreba súkromia

Nie v zmysle, že ten druhý potrebuje aj čas na seba a na svoje aktivity. Skôr ide o náhlu a prehnanú potrebu súkromia, kedy máte vyslovene pocit, že ten druhý pred vami niečo skrýva a/alebo, že sa vám vyhýba. Samozrejme, môže vám chystať ohromný darček k narodeninám, no žiaľ, táto možnosť býva menej častá.

Unsplash.com/Joshua Peacock

Stará sa o seba

Donedávna mu nevadili tepláky, no odrazu nosí rifle, košeľu a motýlika a nie je to kvôli práci? Kiež by to bolo kvôli vám alebo kvôli jeho lepšiemu pocitu zo seba! Nuž ale nikdy neviete. Za takouto výraznou zmenou v správaní stojí určite výrazná príčina. A kľudne môže mať dve dlhé nohy, postavu modelky a dokonalý mejkap.

Vyhýba sa vašim priateľom

Zvykli ste chodievať s priateľmi von a náhle na to už nemá čas? Je nervózny, keď náhodou stretnete starých známych v meste? Máte pocit, že vás vôbec nepočúva, keď mu rozprávate o tom, ako sa majú vaši rodičia, alebo o tom, čo ste zažili v práci?

Je viac než pravdepodobné, že tieto zmeny v správaní spôsobilo niečo iné, než náhle antipatie voči väčšine vašich spoločných známych.

Stráži si súkromie

Niežeby ste mali vo zvyku sa svojej polovičke len tak dívať do mobilu či tabletu. Obaja ste predsa dospelí a rešpektujete, že ten druhý má právo na svoje súkromie, aj keď ste partneri. Ak si aj napriek tomu pred vami dáva pozor na mobil či počítač, buď vám náhle prestal veriť, alebo vám chystá prekvapenie, alebo pred vami niečo schováva.

Chodí neskoro

Je rozdiel, keď chronicky mešká a keď z ničoho nič začne chodiť neskoro z práce, alebo zrazu začnú náhle všetky autobusy meškať, či chodiť skôr, takže ich nestihne. Veľa zaváži aj to, akým spôsobom ten druhý vysvetlí, prečo mešká.

Unsplash.com/Nino Ubezio

Náhle povinnosti

Nespomínal, že sa blíži náročné obdobie v škole či v práci a zrazu sa vyskytlo? Zaobaľuje to do nič nehovoriacich fráz a nechce sa o tom baviť? Niečo sa deje. Opäť nemusí ísť o neveru, ale o skutočné problémy so zvládaním školských či pracovných povinností. Tak či onak, porozprávajte sa o tom.

Máte pocit, že sme sa stále točili okolo jednej a tej istej veci? Máte pravdu. Prejavy nevery sú aj o tom, že váš partner sa zmení. Záleží len na ňom, ako tieto zmeny dokáže schovať a na vás, ako si dokážete všimnúť detaily.

Kiež by vám nikdy nikto nezlomil srdce práve týmto spôsobom.

Pozri aj: Nevera môže byť aj psychická. Toto je 8 znakov toho, že práve prežívate emocionálnu aférku

adorablequotes4u
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov