Rada trávi čas osamote, no nie je osamelá. Čo ešte musíte vedieť o takomto dievčati?

Hovoria jej, že žije s hlavou v oblakoch. Hovoria jej, že by už konečne mala prestať snívať. Hovoria jej, že až príliš veľa času trávi osamote a mala by s tým niečo urobiť. Smejú sa jej, že celé dni nič nerobí. Smejú sa jej, že nemá žiadnych priateľov. Podceňujú ju, pretože pre nich je to iba bláznivé dievča. Ale viete, čo sa stane nakoniec? Ona dosiahne to, čo chce a oni tomu nebudú rozumieť. Presne tak, ako nerozumejú teraz, že tráviť čas osamote vôbec nie je zlé.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo sa dá povedať o dievčati, ktoré to miluje? Ktoré miluje tráviť čas osamote?

#1 Aj keď je sama, nie je osamelá

Ľudia si tieto pojmy veľmi často zamieňajú. To, že je niekto sám, ešte neznamená, že je osamelý a to, že je niekto osamelý, ešte neznamená, že je sám. Fakt, že niekto trávi rád čas osamote neznamená, že nemá vo svojom živote nikoho, s kým by ho nemohol tráviť. Hovorí to iba o tom, že toto dievča si uvedomuje, že na to, aby mohlo rásť a mohlo sa rozvíjať potrebuje čas iba pre seba – a presne to aj robí.

#2 Je kreatívna

Čas strávený osamote pre ňu nikdy nie je nevyužitým časom. Vždy sa nájde niečo, čo môže urobiť. Od čítania nespočetne veľa kníh, cez písanie veršov, až po samotné maľovanie a mnoho iných činností – toto dievča je jednoducho umelecká duša a je si vedomá toho, že na to, aby sa jej kreativita mohla naplno prejaviť, nemôže byť nikým iným rušená.

#3 Nevzdá sa toho pre lásku

Je to pre ňu určitý druh slobody, ktorého sa rozhodne nevzdá kvôli nejakému chlapcovi. Nie preto, že by ho nikdy nebola schopná milovať, ale preto, lebo si uvedomuje, aké dôležité je mať čas chvíľu iba pre seba. A ten pravý si to bude uvedomovať tiež.

unsplash.com

#4 Stáva sa tým, kým sa má stať

Čas, ktorý trávi osamote jej dáva skvelú príležitosť, ako spoznať samú seba, ako zistiť svoje túžby, sny, silné stránky, slabé stránky a ako na sebe pracovať a teda sa stať tým, kým jej je určené byť. Pretože človeka, ktorý vie, kam mieri, nemožno zastaviť.

#5 Je zranená, aj keď to nie vždy ukazuje

Môže sa zdať, že takmer nikdy netrpí – ale to vôbec nie je pravda. Aj ona je zranená, aj ona si prechádza ťažkými obdobiami presne ako všetci ostatní. Ale naučila sa, že jediný človek, ktorý ju dá dokopy, je ona sama. Stala sa super-hrdinom sama pre seba.

#6 Uprednostňuje kvalitu pred kvantitou

Dobre, možno nakoniec predsa len nemá až toľko priateľov ako ostatní, ale to len z toho dôvodu, že dáva prednosť kvalite, nie kvantite. Radšej bude mať priateľov menej, no nech sú to tí praví, ktorým môže dôverovať, ktorí ju neustále podržia, budú tu pre ňu a ktorí ju budú povzbudzovať. Toxickí ľudia už v jej živote nemajú miesto.

#7 Práca jej ide najlepšie, keď je osamote

Vtedy je najkreatívnejšia a najproduktívnejšia. Vtedy zo seba dokáže vydať maximum. Vtedy dokáže využiť svoj plný potenciál. Aj keď nemá problém pracovať v tíme, predsa len, ak by si mala vybrať, radšej by to všetko urobila na vlastnú päsť.

#8 Snaží sa porozumieť životu

Hovorí sa, že údel človeka je hľadať svoj zmysel života. A presne to ona robí. Snaží sa ho vyčítať z kníh medzi riadkami, pochopiť z obrazov pod farbou umelcov, nájsť v hudbe a notách alebo vypočítať zo súhvezdí, ktoré v noci pozoruje.

unsplash.com

#9 Socializácia ju oberá o energiu

Príliš veľa ľudí a príliš veľa hluku ju doslova oberajú o energiu. Po každom pokuse o socializáciu príde domov a nemôže sa dočkať toho, až bude chvíľu sama, v tmavej a tichej miestnosti. Ale nevysvetľujte si to zle – to vôbec neznamená, že nemá rada ľudí.

#10 Je trpezlivá a bude čakať na to, čo sa má stať

A popri tom všetkom sa naučila, ako byť trpezlivou. Naučila sa, že keď sa niečo má stať, tak sa to stane. Zistila, že ak bude každý deň pracovať na tom, aby bola o krôčik bližšie k svojmu cieľu, nemôže sa stať, že sa bude vzďaľovať. Nech už tá cesta bude akokoľvek dlhá a náročná, ona je pripravená.

Pozri aj: Ženy, ktoré sú dlhšiu dobu single, skončia nakoniec ako tie najšťastnejšie

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov