Foto: Unsplash/Vinicius Wiesehofer

Disponujete týmito vlastnosťami?

Možno jedným z najláskavejších typov osobnosti v celej osobnostnej skupine Myers-Briggs je ISTJ. Medzi najznámejšie ISTJ osobnosti patria napríklad Jeff Bezos, Andrew Johnson, Warren Buffet a Natalie Portman. Viete však čo táto skratka znamená?

Článok pokračuje pod videom ↓

ISTJ znamená introverziu, cítenie, myslenie a úsudok. To sú charakteristické vlastnosti ISTJ osôb. Ide o vlastnosti, ktoré týchto ľudí napokon vytlačia na manažérske pozície. Zaujíma vás, či do tejto skupiny ľudí patríte aj vy? Portál Your Tango zostavil zoznam 10 vlastností, ktorými títo ľudia disponujú.

#1 Cenia si tradíciu

ISTJ sú staré školy, čo je skvelé. Ľudia ich v skutočnosti nazvali staromódnymi, pretože sú svojskí. Vážia si tradíciu a často sa budú držať už osvedčených ciest budovania dobrého života. Neradi skúšajú nové veci, pretože sa boja popálenia.

Foto: pexels.com

#2 Užívajú si čas osamote

Títo ľudia sa necítia dobre vo veľkých skupinách. Preto im je sympatická myšlienka pokojného večera s pohárom vína v pohodlí domova. Čas s rodinou je pre nich nesmierne dôležitý, no vedia si vychutnať aj čas osamote.

#3 Sú realisti a zodpovední

V prípade ISTJ je zodpovednosť samozrejmosťou. Ide o ľudí, na ktorých sa druhá radi obracajú, keď potrebujú poradiť s niečím dôležitým. Prečo to tak je? Pretože každý vie, že títo ľudia ich nesklamú a poradia im veľmi dobre.

Foto: Unsplash/Samanta Santy

#4 Oceňujú malé veci

Sú to práve maličkosti, ktoré vzrušujú ISTJ. Ak vás teda poteší krásny slnečný deň, pes, ktorý za vami utekal cez celý park alebo kvet, ktorý dostanete od svojho milovaného, je pravdepodobné, že do skupiny ISTJ patríte.

#5 Sú profesionáli v organizácii

Ako sme už písali vyššie, títo ľudia často pôsobia na manažérskych pozíciách. Môžu byť aj účtovníci alebo vedci. Spôsobené to je ich skvelým zmyslom pre organizáciu. Zameriavajú sa na dokonalú prácu a dobré načasovanie.

Foto: Unsplash

#6 Nemajú radi zmeny

ISTJ ľudia majú tendenciu vnímať zmeny negatívne. Nie sú stotožnení ani s nedokonalosťou a nepredvídateľnosťou. Vďaka stabilite a istej pravidelnosti sa cítia bezpečne. Ak cítia, že práca nie je urobená správne, končí to s podráždenosťou.

#7 Všeznalci

Týmto ľuďom záleží viac na ich vlastnej pravde ako na lepšom pocite niekoho iného. Toto je hlavná príčina problémov vo vzťahoch. Ich potreba správnosti môže byť taká veľká, že odstrašia ľudí vo svojom okolí.

Foto: Unsplash/Allef Vinicius

#8 Čestní

Úprimnosť je najlepšou politikou týchto ľudí, pretože sú čestní až do úplného konca.

#9 Analytici

Tento typ osobnosti je známy aj tým, že ho môžeme považovať za analytický. ISTJ ľudia analyzujú všetko do tých najmenších detailov. Aj preto vám možno dokážu tak dobre poradiť.

#10 Tvrdohlaví

Hoci táto vlastnosť nie je považovaná za práve najlepšiu, ISTJ ľudia ňou disponujú. Tvrdohlavosť môže spôsobiť hádky a problémy. Ak patríte medzi týchto ľudí, mali by ste sa naučiť robiť kompromisy. Nie vždy to je na škodu.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov