Foto: Unsplash/freestocks

Ste vo svojom manželstve šťastný?

Po rokoch manželstva môže iskra pomaly začať miznúť. Aj keď je to úplne bežné a niečo, čo by mal každý pár očakávať, môže to byť nebezpečné. Pokiaľ sa na tom nezačne pracovať, jedného dňa partnerov čaká nepríjemný koniec. Bez ohľadu na to, koľko lásky je medzi dvoma ľuďmi, vzťah nemôže prosperovať a prežiť, ak sa oň nestará. Rovnako ako všetko ostatné si vyžaduje čas, úsilie a prácu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence zostavil zoznam 7 spôsobov, ktoré vám pomôžu posilniť a zachrániť manželstvo.

#1 Dôverujte svojmu partnerovi

Neobviňujte partnera, keď vás niečo rozruší alebo nahnevá. Uskakovaním k záverom a vytváraním domnienok dávate manželovi najavo, že mu nedôverujete. Keď sa niečo pokazí, nechajte ho rozprávať. Namiesto toho, aby ste predpokladali najhoršie, ukážte mu, že mu dôverujete. Zistíte, že zámery vášho partnera boli odlišné a že nemali v úmysle spôsobiť žiadnu ujmu.

Foto: Unsplash/Andrik Langfield

#2 Uznajte nevhodné správanie

Mnohí z nás majú nejaké toxické návyky, ktoré majú zlý vplyv na naše okolie. Je dôležité poznamenať, že mnoho z toxických ľudí si svoje správanie neuvedomuje. Prvým krokom k zmene týchto toxických návykov je ich uznanie. Venujte pozornosť svojim činom a tomu, ako sa kvôli ním váš partner cíti.

#3 Buďte zdvorilý

Je šokujúce, ako často sa páry rozpadajú len preto, že zabudli na slušnosť a úctu. Ak ste s niekým dlho, môžete sa stať príliš pohodlným. Občas stačí aj jednoduché Ďakujem alebo Prosím. Aj vďaka týmto slovám ukážete svojmu partnerovi, že si ho vážite. Nikto z nás sa nechce cítiť ako samozrejmosť.

Foto: Unsplash/Scott Broome

#4 Zabudnite na staré problémy

Počas hádky so svojím partnerom môžete urobiť hneď niekoľko zlých vecí. Najhoršou však je vyťahovanie starých problémov. Ak ste raz povedali, že je to v poriadku, malo by to tak byť. Staré problémy by nemali byť vaším esom v rukáve. Diskusia o problémoch z minulosti otravujú súčasnosť a ničia vzťahy.

#5 Nájdite si čas na spoločne činnosti

Ak chcete žiť v úspešnom vzťahu, obaja by ste si mala nájsť, ktorý venujete tomu druhému. Či už je to iba jedna hodina v týždni alebo dlhá noc, musíte byť sami a spolu. Kvalitný čas vám umožní znovu zapáliť stratenú iskru.

Foto: Unsplash/Khamkéo Vilaysing

#6 Ďakujte

Ak má váš partner pocit, že jeho úsilie ostáva nepovšimnuté, môže sa cítiť nedocenený. Tento pocit môže spôsobovať problémy, ktoré vedú k zániku vzťahu. Preto sa musíte uistiť, že ste si všimli a uznali veci, ktoré robí váš manžel. Prejav vďačnosti má za sebou dlhú cestu.

#7 Chváľte svojho partnera

Doprajte svojmu manželovi, aby sa cítil videný, počutý a ocenený, tým, že mu dáte malé komplimenty. Príjem neočakávaných komplimentov vždy urobí vášmu partnerovi deň. Ukážte mu, aký je výnimočný.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov