Pozeráte sa na seba do zrkadla, ale toho človeka vôbec nespoznávate.

Niektoré vzťahy sú intenzívne, samozrejme v dobrom. Iné zase intenzívne v opačnom slova zmysle. Úplne vás na začiatku pohltia a potom vás do vzťahu vypľujú ako totálne inú osobu. Stratenú dušu, ktorá len blúdi svetom. Prázdnu schránku, ktorá už ani nevie, kto je. Aj napriek tomu je dôležité si uvedomiť, že takto to zostať nemusí a vy sa môžete opäť nájsť. Nemusíte byť vo vzťahu stratení naveky.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Strácate vášeň pre vaše sny a túžby

Každý z nás má svoje sny, túžby a potreby ako jednotlivec. A spokojní a skutočne šťastní budeme jedine vtedy, ak sa nám ich podarí naplniť. Ak sa však stalo, že to, čo chcete vy, je odsunuté až na druhú koľaj a zrazu pracovať na niečom, po čom túžite, nemá význam, potom by ste mali zakročiť skôr, než sa úplne stratíte.

#2 Rušíte plány s vašimi priateľmi a váš sociálny život upadá

Zrušiť plány s vašimi priateľmi, pretože chcete tráviť čas so svojím partnerom nie je nič zlé, pokiaľ sa to stáva príležitostne. Ale ak ide o každodennú rutinu a nekonečnú rozprávku, kvôli ktorej strácate vlastný sociálny život, potom to rozhodne nejde dobrým smerom.

#3 Vážite si názor vášho partnera viac, než ten svoj

Je v poriadku s niekým súhlasiť. Je v poriadku vážiť si niekoho názor. Ale nie je v poriadku nemať svoj vlastný. Každý z nás má na veci svoj vlastný názor – nehľadiac na to, či už je správny alebo nie, dôležité je, že existuje. Ak teda máte pocit, že to, čo si myslíte vy, vôbec nie je dôležité, potom ste na obrovskom omyle.

unsplash.com

#4 Vaše sebavedomie klesá závratnou rýchlosťou

Všímate si, že už nie ste takí, ako kedysi. Človek, ktorého vídate v zrkadle už nie je tým človekom, ktorým býval. Všetko sa zmenilo. A vy sa už takmer nespoznávate. A podobne na tom je aj vaše sebavedomie, ktoré sa teraz plazí niekde po podlahe a nie a nie vyjsť vyššie.

#5 Cítite, že nemáte plnú kontrolu nad svojím životom

Pretože váš život a všetky vaše rozhodnutia teraz ovláda niekto iný. Niekedy síce vedome, inokedy nevedome, no ovláda. A vy bez vášho partnera nedokážete urobiť už ani krok. Nedokážete sa už vôbec rozhodnúť.

#6 Nespoznávajú vás už ani vaši priatelia

A možno dokonca aj vaši priatelia, rodina či okolie si začínajú všímať, že nie ste tak celkom vo vlastnej koži. Že niečo sa s vami deje. Že pripomínate skôr strateného človeka, ktorý blúdi životom, než toho, čo cieľavedome kráča v ústrety krásnej budúcnosti.

#7 Chýbajú vám dni pred vzťahom

Ďalším znakom toho, že možno tento vzťah pre vás nie je až tak zdravý môže byť aj to, že vám chýba to, akým človekom ste boli predtým. Chýba vám váš predošlý život, chýba vám všetko, čo sa po vzťahu zmenilo.

#8 Znížili ste svoje štandardy a robíte veci, ktoré by ste za iných okolností nikdy nerobili

Možno sa za to aj trochu hanbíte, ale musíte byť k sebe úprimní. Klesli ste tam, kde ste si hovorili, že klesnúť nikdy nechcete. Robíte to, čo ste nikdy robiť nechceli. Ale pamätajte si jednu vec, nemusí to tak zostať.

unsplash.com

#9 Vo svojom vnútri necítite pokoj

Ste v neustálom strese. V neustálom kŕči. Či dokonca v neustálom strachu, pretože vzťah vás viac ničí, než napĺňa. A pokoj, ktorý ste predtým cítili, je už dávno tabu.

#10 Neustále premýšľate len nad vaším partnerom

Aj keď by to mohlo byť na jednej strane naozaj roztomilé či dokonca romantické, ak to zachádza priďaleko, potom to je pravý opak. Vaše myšlienky by sa nemali neustále točiť len okolo vášho partnera.

#11 Už sa takmer vôbec nespoznávate

Robíte pre vás iracionálne rozhodnutia, správate sa na vaše pomery naozaj zvláštne a jednoducho nie ste spokojní sami so sebou, pretože cítite, že to nie ste vy. Cítite, že ste poriadne stratení a nedokážete sa nájsť.

#12 Vzdali ste sa kvôli vzťahu všetkých záľub a koníčkov

Veci, ktoré vám predtým prinášali radosť do života, veci, ktoré ste radi robili, už neexistujú. Pretože ste sa toho všetkého vzdali len kvôli vášmu vzťahu. Stálo to však za to?

unsplash.com

Pozri aj: Syndróm rytiera na bielom koni: Vo vzťahoch ním trpí čoraz viac ľudí. Toto je jeho 5 hlavných príznakov

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov