Aj keď nie sme superhrdinovia, každý z nás má tieto superschopnosti.

Naše telo a mozog sú jedna veľká záhada, ktorú sa vedci po častiach snažia rozlúštiť. Počas rokov výskumu prišli na to, že každý človek má určité „superschopnosti“ a dokonca ich dokáže aj využívať. Neznie to skvele? Presne tak, ako superhrdinovia v komixoch či rozprávkach, aj my máme prirodzené nadľudské schopnosti. Pozrime sa teda na 8 z nich, ktoré vám pomôžu odhaliť váš nadľudský potenciál.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Zabránenie bolesti

Keď sa niekedy v budúcnosti niekde buchnete alebo spadnete a vytvorí sa vám modrina, skúste kašľať. Tento akt silného tlaku aktivuje vagusový nerv vo vašom tele. Pomôže to znížiť stres, spomaliť srdcovú frekvenciu a znížiť vplyv bolesti.

#2 Nočné videnie

Určite ste aj vy videli, ako piráti vo filmoch nosia pásku cez jedno oko. Viete prečo? Je to spôsob, ako rozpútať nadľudskú schopnosť nočného videnia. Tým, že udržiavate jedno oko zatvorené, vyhýbate sa jasným svetlám, ktoré spôsobujú rozšírenie zrenice.

#3 Pamäťové schopnosti

Všetky informácie by sme mali dostať do mozgu tesne predtým, než pôjdeme spať. Aktivujeme tak ďalšiu nadľudskú schopnosť pamätať si veci. V noci náš mozog totiž spracováva informácie, ktoré prišli cez deň a premieňa ich na spomienky. Keď si teda prečítate niečo dôležité, čo musíte vedieť skôr, než sa uložíte na spánok, máte väčšiu pravdepodobnosť, že si na to potom spomeniete.

pexels.com

#4 Veľmi odolná kostra

Opakovanie stresových aktivít, ako napríklad behu, pomáha vytvárať silnejšie kosti v končatinách, ktoré sa pri danej činnosti práve používajú. Neplatí to len pre nohy, ale naopak, platí to aj pre predlaktia alebo ručné kosti. Práve tento princíp využívajú bojoví umelci, ktorí dokážu obyčajným chmatom rozbiť dosku či hromadu tehál.

#5 Super sluch

Ak chcete na preplnenom večierku lepšie počuť tichý rozhovor, použite na to pravé ucho. Jednoducho sa otočte tak, aby vaše pravé ucho bolo bližšie k tomu, kto hovorí. Vaše ľavé ucho zas lepšie zachytáva útržky melódii či piesní.

#6 Vyliečenie pomocou placebo efektu

O tejto „superschopnosti“ ste už zrejme počuli. Na jej dokázenie bol uskutočnený experiment, kde ľuďom trpiacim rôznymi problémami podávali „lieky“. Samozrejme, nejednalo sa o ozajstné lieky, iba o nejaké vitamíny. Oni si však po celý čas mysleli, že konzumujú lieky a po čase sa vyliečili. Skúste to nabudúce aj vy. Ak budete piť aj obyčajný čaj s tým, že ide o najlepší liek na svete, efekt bude fungovať aj u vás.

pexels.com

#7 Stop točeniu hlavy

Kedykoľvek sa vám bude točiť hlava, či už kvôli tomu, že ste to prehnali s alkoholom, alebo kvôli chorobe či nedostatku tekutín, pocit kontroly môžete opäť nadobudnúť tým, že položíte ruku na rovný povrch. Či už to bude stôl alebo niečo iné, svojmu telu poskytnete referenčný bod pre niečo, čo je rovné a stabilné.

#8 Rozptýlenie myšlienok

Ak vám veľmi treba na záchod, no žiadny v blízkosti nie je, tlak na váš močový mechúr môže byť naozaj bolestivý. Namiesto utrpenia uvoľnite trochu bolesti tým, že minútu či dve budete intenzívne myslieť na niečo úplne iné. Rozptýlenie pomôže, aby váš mozog venoval pozornosť niečomu inému, kým vy nájdete najbližší záchod.

Pozri aj: TEST: Týmto testom prejdú len ľudia s geniálnou mysľou. Podarí sa vám to?

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov